Projekt koji ima moć potaknuti mlade i otvoriti im vrata poduzetništva i inovacija

Riječ je o Growing Youth Potential (GYP) projektu koji je financiran unutar Erasmus+ programa od strane Europske Unije.

Njegov cilj je osmisliti sveobuhvatan program za mlade iz NEET populacije (mladi koji nisu uključeni ni u obrazovanje, niti su zaposleni) s fokusom na učenje poduzetničkih vještina i razvoj njihovih poduzetničkih ideja. Ova godina je ključna jer se program provodi u pet različitih država: Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i Rumunjskoj.

U projektu sudjeluje šest organizacija koje su posvećene razvoju mladih i poduzetništva te zajedno rade na ostvarivanju ciljeva GYP projekta:

Do sada su već postignuti značajni rezultati

  • Osnovan je osmomjesečni poduzetnički program koji se provodi od trećeg do desetog mjeseca 2023.
  • Pripremljen je mentorski priručnik namijenjen stručnjacima koji će preuzeti ulogu mentora u programu.
  • Kako bi olakšali sudionicima pristup korisnim člancima, materijalima i prijavama za poduzetničke ideje, stvorili smo inovativnu online platformu.
  • Osmišljen je i vizualni identitet projekta, kako bi odražavao energiju i kreativnost mladih ljudi uključenih u GYP.

Transnacionalni sastanak u Sloveniji

Jedan od ključnih trenutaka projekta bio je naš transnacionalni sastanak u Sloveniji, na kojem je sudjelovalo devet osoba iz partnerskih organizacija, u lipnju 2023 godine.

Tijekom sastanka, fokus je bio na koordinaciji nakon početka programa, pružajući priliku svim organizacijama članicama konzorcija da predstave, raspravljaju i daju povratne informacije o pokretanju programa.

Partneri su također razgovarali o upravljanju, diseminaciji i drugim važnim pitanjima projekta.

Više o završnici

I dok se GYP projekt bliži kraju, u studenom 2023. održat će se Multiplier eventi koji imaju poseban cilj – proširiti informacije i rezultate provedenog edukativnog programa široj javnosti. Očekuje se sudjelovanje mladih ljudi, stručnjaka koji rade s mladima, poduzetnika, donositelja odluka i investitora kako bi se podijelila vrijednost koju je projekt donio i potaknula daljnja podrška i suradnja.

Growing Youth Potential projekt zaista je izuzetna inicijativa koja osnažuje mlade ljude i otvara im vrata prema poduzetništvu. Njegova svrha nije samo obrazovanje mladih, već i stvaranje poticajnog okruženja u kojem će njihove poduzetničke ideje procvjetati i postati stvarnost. Kroz Erasmus+ program, Europska Unija nastoji osnažiti mlade i omogućiti im da ostvare svoj puni potencijal.

Growing Youth Potential – projekt koji povezuje, educira i potiče mlade na putu ostvarenja njihovih snova. Budućnost je njihova, a mi im pružamo podršku na tom putu.

Projekt “Growing Youth Potential” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.