Što je Strateg+?

Strateg+ je aktivnost osposobljavanja i suradnje (Training and Cooperation Activities – TCA)  za Erasmus+ program. Aktivnost je u trajanju od tri dana (19.10.-21.10.) u Helsingborgu organizirala Švedska agencija za mlade i civilno društvo u suradnji sa Švedskim vijećem za visoko obrazovanje.

Sudjelovali su brojni stručnjaci iz raznih područja, organizacija i institucija

Na edukaciji je sudjelovao popriličan broj sudionika koji provode Erasmus+ KA2 projekte u raznim područjima: za mlade, škole, obrtnike i odrasle. Priključilo se više od 50 stručnjaka iz raznih europskih država i institucija: neprofitnih organizacija, škola, fakulteta, poduzeća te regionalnih i vladinih institucija, što je svima dalo izvrsnu priliku za međusektoralno upoznavanje i razvijanje novih ideja. HUKI je na edukaciji predstavljala naša projektna voditeljica za EU projekte Blanka Hlad.

 

Prilika za učenje, povezivanje i razvoj

Na Strateg+ radili smo na povećanju kvalitete provedbe programa strateških, odnosno suradničkih partnerstva kroz peer-to-peer učenje, razmjenu dobrih iskustava i grupnog rada na gorućim pitanjima vezanima uz provedbu KA2 projekata. Dotakli smo se dijelova kao što su to projektni menadžment, transverzalne aktivnosti, intelektualni outputi, mjerenje impacta, diseminacijske aktivnosti, digitalni alati i partnerska suradnja.
Osim toga, na edukaciji su sudjelovali kolege iz švedske i hrvatske Nacionalne agencije koji su svojim znanjem i iskustvom neumorno odgovarali na sva pitanja sudionika te pružili svoju podršku u nastalim nedoumicama.

Nama je ova aktivnost uvelike pomogla u shvaćanju KA2 projekata, ali i u stvaranju nove baze partnera za buduće projekte!

Zahvaljujemo Nacionalnoj Agenciji za mobilnost i programe Europske Unije na potpori u sudjelovanju na aktivnosti, a više o TCA aktivnostima moguće je pronaći u vodiču za prijavitelje.