Održan transnacionalni sastanak u Mađarskoj u sklopu Growing Youth Potential projekta!

Growing Youth Potential (GYP) project jr financiran unutar Erasmus+ programa od strane Europske Unije.

Njegov cilj je osmisliti sveobuhvatan program za mlade iz NEET populacije (mladi koji nisu uključeni ni u obrazovanje, niti su zaposleni) s fokusom na učenje poduzetničkih vještina i razvoj njihovih poduzetničkih ideja. Ova godina je ključna jer se program provodi u pet različitih država: Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, Sloveniji i Rumunjskoj.

Na sastanku u Mađarskoj partneri su razmijenili iskustva u radu s mladima tokom implementacije programa i osvrnuli se na rezultate projekta ostvarene tijekom dvije godine provođenja:

  • Novi edukacijski program! Dostupan je svima na korištenje, posebice osobama koje rade s mladima i žele potaknuti poduzetništvo među njima. Program je dostupan na stranici: grow-youth-potential.eu, pod kategoriju “Materijali”. Program se sastoji od nekoliko priručnika namijenjenih osobama koje rade s mladima u području društvenog podiuzetništva i popratnih materijala.
  • Provedba programa u 4 zemlje: Hrvatska, Austrija, Mađarska i Slovenija, a obuhvatio je višemjesečni rad s više od 50 mladih!
  • Sudjelovali smo na 4 transnacionalna sastanka gdje se pričalo o strategijama uspješne implementacije programa – online, u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj.
  • Organizirana su 3 multiplier eventa na kojima smo predstavili rezultate programa: u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj na kojima smo okupili preko 120 sudionika.

Growing Youth Potential projekt zaista je izuzetna inicijativa koja osnažuje mlade ljude i otvara im vrata prema poduzetništvu. Njegova svrha nije samo obrazovanje mladih, već i stvaranje poticajnog okruženja u kojem će njihove poduzetničke ideje procvjetati i postati stvarnost. Kroz Erasmus+ program, Europska Unija nastoji osnažiti mlade i omogućiti im da ostvare svoj puni potencijal.

Projekt “Growing Youth Potential” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.