U dinamičnom okruženju suvremenog društva, fokusiranje na razvoj potencijala mladih postaje ključno za izgradnju održive budućnosti. Upravo smo zato u suradnji s partnerskim organizacijama proveli cjelogodišnji program – Growing Youth Potential – projekt koji razvija poduzetničke vještine kod mladih i potiče društveno poduzetništvo.

Projekt GYP i rezultati projekta

Growing Youth Potential (GYP) projekt, financiran unutar Erasmus+ programa Europske Unije, posvećen je osmišljavanju sveobuhvatnog programa za mlade iz NEET populacije. Ovaj projekt ima za cilj potaknuti učenje poduzetničkih vještina i potaknuti razvoj poduzetničkih ideja među mladima. U 2023. godini, proveli smo niz edukativnih aktivnosti koje su motivirale i pokrenule mlade da se okušaju u izgradnji svojih poduzetničkih pothvata. 

GYP Multiplier Event

Jedan od ključnih događaja koji obilježava uspjeh GYP projekta je multiplier event, koji će se održati 05.12. u Zagrebu. Na ovom događaju, predstavit ćemo rezultate postignute tijekom godine, istražiti utjecaj programa na mlade sudionike te podijeliti inspirativne priče o razvoju poduzetničkih ideja. Na eventu sudionici će imati priliku sudjelovati na radionici na temu – Razvijanje inovativnih projekata kroz primjenu Design Thinking metode. Ova radionica predstavlja priliku za sudjelovanje u praktičnom iskustvu primjene Design Thinkinga, s naglaskom na stvaranju inovacija i razvoju kreativnih rješenja. Sudionici će imati priliku upoznati se s metodologijom koja potiče empatiju, definiranje problema, generiranje ideja, prototipiranje i testiranje, pružajući im alate za uspješan put prema razvoju inovativnih projekata.

Pridružite nam se, podržite mlade u njihovom putovanju prema poduzetništvu i zajedno gradimo budućnost inovacija i uspjeha!

Projekt “Growing Youth Potential” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.