Naši HUKI-jevci nedavno su imali priliku posjetiti Madrid u Španjolskoj u sklopu dvodnevnog internacionalnog sastanka u sklopu nedavno započetog ERASMUS+ projekta strateškog partnerstva pod nazivom NGO Village.

O projektu

Projekt NGO Village provodi se u suradnji s partnerima Acción Social por la Juventud iz Španjolske, Enjoy Sicily iz Italije te POPEDU iz Austrije, a za cilj ima pomoći neprofitnim organizacijama diljem Europe u procesu digitalizacije vlastitog poslovanja.

Kroz izradu priručnika za korištenje digitalnih alata te usvajanje digitalnih vještina i kompetencija, ali i provođenje niza interaktivnih webinar-a, partneri projekta približit će svijet digitalne revolucije neprofitnim organizacijama. Samim time povećat će se sposobnost organizacija i njihovih zaposlenika, volontera te suradnika u stvaranju željenog utjecaja na svoju ciljanu publiku.

Sastanak u Madridu

Na dvodnevnom sastanku u Madridu partneri su kroz seriju brainstorming sesija radili na detaljnom planu i programu projekta te na najkvalitetnijim mogućim rješenjima za provođenje projektnih aktivnosti. Sastanak je bio i odlična prilika za razmjenu iskustava neprofitnih organizacija koje se bave pretežito mladima te internacionalnim projektima. Kroz neformalne aktivnosti mreža HUKI internacionalnih partnera postala je još veća za nekoliko kvalitetnih organizacija te pojedinaca, a ne sumnjamo kako će se navedeno odraziti u daljnjim aktivnostima u sklopu NGO Village i ostalih europskih projekata na kojima sudjelujemo.

Što nas čeka dalje?

Kroz sljedećih nekoliko mjeseci partneri će raditi na kreiranju sadržaja vodiča za digitalnu transformaciju neprofitnih organizacija, a na idućem transnacionalnom sastanku u Beču koji nas očekuje u listopadu, kreirat će se interaktivni i poučni video materijali koji će upotpuniti sadržaj vodiča.

Ako želite postati dio priče NGO Village projekta, slobodno nas kontaktirajte na eu@huki.hr kako bismo ostali u kontaktu te s vama i vašom organizacijom podijelili rezultate rada na projektu.