Predstavnici HUKI-ja proteklog tjedna vratili su se iz Poljske u kojoj su u Varšavi i Częstochowi posjetili partnerske organizacije te sudjelovali na internacionalnom projektnom sastanku u sklopu Erasmus+ KA2 projekta strateškog partnerstva pod nazivom Adult Community Media Lab (ACML).

Sastanci u Varšavi

Posjetom Varšavi s ciljem širenja mreže internacionalnih partnera te jačanja poljsko-hrvatskih odnosa i suradnje, predstavnici HUKI-ja održali su inicijalne sastanke s upravom SGH Warsaw School of Economics, predstavnicima Centre for Eastern Studies (OSW) te Warsaw Institute. Na sastancima su dogovoreni početni oblici suradnje te se veselimo budućim projektima koji će izići iz navedenih internacionalnih partnerstva.

Sastanak u Częstochowi

Na sastanku koji se održao u poljskoj Częstochowi prisustvovali su predstavnici organizacija Fundacion Universitat Jaume I-Empresa (Španjolska), Fundacja Instytut Badan I Innowacji w Edukacji (Poljska), Ecoistituto del Friuli Venezia Giulia (Italija), Yenisehir Halk Egitimi Merkezi (Turska), Ova Bilişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Turska), Yenisehir Ilçe MEM (Turska). Fokus sastanka bio je na osvrtu na do sada održane radionice o digitalnoj pismenosti, takozvane medijske laboratorije, te dijeljenje iskustva među partnerima radi unapređenja programa i načina provođenja istih u budućnosti.

O ACML projektu

Projekt Adult Community Media Lab rezultat je strateškog partnerstva 6 organizacija iz Turske, Hrvatske, Španjolske, Poljske i Italije u sklopu ERASMUS+ ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse. Projekt podržava odrasle osobe u stjecanju i razvoju visokokvalitetnih vještina i ključnih kompetencija na društvenim mrežama kako bi se lakše nosili s izazovima društvene transformacije i potaknuli njihovu odgovornost prema ispravnoj uporabi digitalne tehnologije. Cilj projekta je poboljšati razumijevanje ljudi o digitalnim medijima, educirajući odabranu skupinu odraslih da postanu “mentori pismenosti na društvenim mrežama”. Također, projekt implementira inovativne prakse učenja i pridonosi provedbi učinkovitog neformalnog obrazovnog okruženja.

Daljnje aktivnosti

Kroz Adult Community Media Lab HUKI za sudionike u Hrvatskoj organizira još jedan ciklus radionica o digitalnoj medijskoj pismenosti, a za datume održavanje nastavite pratiti HUKI službene kanale jer ćemo iste uskoro objaviti. Nakon internacionalnog sastanka u Częstochowi, očekuje nas okupljanje partnera u Španjolskoj, gdje će se ujedno održati i svečana završnica projekta u sklopu konferencije.