U HUKI-ju volimo učiti i putovati.

Kada to dvoje spojimo, a u Ljubljani se održava prvi TEDxLjubljana nakon 2019., logično je da će HUKI ekipa TEDxZagreba otići podržati kolege!

Andrej, Blanka i Sara proteklu su subotu posjetili jednodnevnu konferenciju TEDxLjubljana koja je ove godine nosila temu #PogumPrevlada. U prijevodu bi to značilo hrabrost prevladava, a događaj koji se odvio u industrijskoj četvrti i u dvorani Litostroj smještenoj na periferiji Ljubljane nadmašio je sva očekivanja.

Program je raznovrstan, a fokus publike na govornicima

Pred skoro šest stotina sudionika i TEDx entuzijasta nastupilo je ukupno 11 govornika (Nik Škrlec, Marko Knez, Natalija Spark, Samo Rovan, Luka Planinc, Aleš Vičič, Polona Šafarič Tepeš, Špela Peternel, Andrijana Bergant, Lohi Ruth Omo-Ezomo, Ksenija Benedetti), a program je vodila poznata slovenska voditeljica Klara Eva Kukovičič.

Između klasičnih TEDx govora, na pozornici su se pojavili i gosti iznenađenja – mladi glazbenici, akrobati i plesači te jazz bend Chaves. Ipak, publika je cijelo vrijeme s velikim fokusom slušala ideje vrijedne širenja koje su pripremili savršeno uvježbani govornici, čiji su govori u prosjeku trajali 15 minuta.

Upoznali smo i organizatore

Prvi TEDxLjubljana održao se 2009. godine kao relativno mali događaj. Popularnost mu je rasla, kao i apetit publike spram ideja vrijednih širenja, pa su tako tijekom godina kao tim rasli i odlučili organizirati konferenciju u poznatom Cankarjevom domu. Nakon toga je bilo sasvim jasno da su poznati najprepoznatljiviji TEDx događaj u Sloveniji, a kroz 13 godina djelovanja okupili su više od 160 govornika te više od 1.5 mil. pregleda njihovih govora.

Imali smo prilike upoznati i pokretača inicijative te nositelja licence Grega Čufera, a on nam je ukratko opisao kako je ponovno organizirati događaj ove veličine nakon pandemije. Hvala za sve, Grega! Vidjet ćemo se opet sigurno 🙂

Niže stiže galerija u kojoj smo ulovili neke trenutke TEDxLjubljana događaja i svakako vam ga preporučamo posjetiti ga prvom prilikom. Naravno, ostanite s nama jer uskoro stižu informacije o 12. TEDxZagrebu!