U eri rastućih klimatskih promjena, društvo i industrije ušli su u novu stvarnost u kojoj je održivost brzo postala nezaobilazna tema. Poduzeća počinju na održivost gledati kao na novu granicu inovacija, s tehnološkim napretkom koji dovodi do preoblikovanja industrija. Putem inovativnih tehnologija i rješenja, tvrtke mogu pomoći ubrzati održivu tranziciju u svrhu postizanja svojih ambicioznih ciljeva.

 

Designing A Green Future konferencija

Neosporno je kako je održivi razvoj aktualno područje o kojem se može danonoćno raspravljati pa nam nije preostalo ništa drugo nego zasukati rukave i organizirati konferenciju usmjerenu k održivom razvoju. Jednodnevnu konferenciju koja je obuhvatila ključne teme današnjice kao što su zelena tehnologija, zelena politika, kružna ekonomija, održiva urbana mobilnost te digitalizacija u poljoprivredi održali smo u Zagrebu, 26. siječnja na lokaciji Wespa Spaces Business & Lounge.

Predavači konferencije

Na konferenciji su sudjelovali renomirani govornici poput vlasnika globalne AgTech firme, Matije Žulja koji je otvorio program s temom „Hoće li biti hrane bez digitalne transformacije?“. Invento Capital Partners COO, Ivana Čuljak održala je predavanje „Financijski instrumenti i podrška u razvoju inovacija u području urbane mobilnosti“ kojim je sudionike informirala o programima urbane mobilnosti. U zanimljivoj panel raspravi na temu „Smart City – Uloga tehnologije u urbanom razvoju“ sudjelovali su Bruno Bajec, Field Product Manager u Dell Technologies; i ICT Program Manager u A1 Hrvatska, Berislav Lastrić.

Q&A s voditeljicom konferencije, imala je mlada poduzetnica, Ana Hrgovčić koja je svoj hobi pretvorila u posao te danas uspješno vodi Biljke.Plants. Najveći ekološki projekt Večernjeg lista – Rezolucija Zemlja, predstavio je njegov Projekt Manager Andrej Ribičić, koji je u sklopu prezentacije iznio zapanjujuće brojke o količini otpada koja se prikupila u sklopu projekta. Kraj programa završio se panelom „Budućnost energije“ na kojem su diskutirali Jurica Perko, REA Sjever Business Development Manager; i Goran Krajačić, profesor na Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš – FSB Zagreb.

Kroz predavanja, panel rasprave te Q&A session predavači i panelisti prezentirali su svoje uspješne poslovne prakse iz industrije; otkrili relevantne trendove te podijelili savjete kako svi zajedno, malim postupcima, možemo doprinijeti održivoj budućnosti.

Sudionici su, kroz jednodnevnu, besplatnu konferenciju, imali priliku educirati se, te podići svoju svijest u vidu odgovornog ponašanja u području održivog razvoja.

Sudjelovanje na ovakvim događajima idealan je način za otkrivanje najnovijih tehnoloških dostignuća u različitim industrijama; otkrivanje trendova te aktualnih tema u industriji; povezivanje s istomišljenicima kako biste proširili svoju društvenu mrežu, produbili svoje znanje i razumijevanje prema rastućoj potrebi za održivom budućnošću.

 

Do naše sljedeće green priče, zeleni pozdrav! 🌿