Uvođenje inovativnog i edukativnog pristupa u području društvenog poduzetništva

Društveno poduzetništvo, koncept koji ističe spajanje poslovnih strategija s društvenim ciljevima, postaje sve važnije u suvremenom društvu. Prepoznajući potrebu za educiranjem, poticanjem i podrškom mladim liderima koji žele stvarati pozitivne promjene, razvili smo ambiciozan projekt pod nazivom “Growing Youth Potential” (Razvoj potencijala mladih). Ovaj projekt nije samo običan edukativni program – on uključuje i stvaranje inovativne digitalne platforme koja pruža mladima sve što im je potrebno da se upuste u svijet društvenog poduzetništva.

Zašto platforma?

Naša vizija je išla korak dalje od klasičnog pristupa edukaciji. Osim što smo osmislili bogat edukativni program, željeli smo stvoriti digitalni prostor u kojem će mladi imati priliku ne samo naučiti teoriju društvenog poduzetništva, već i primijeniti je u stvarnom svijetu. Tako je nastala GYP (Growing Youth Potential) platforma – inovativni online hub koji omogućava mladima da istražuju, uče, primjenjuju i povezuju se s drugima u svijetu društvenog poduzetništva.

Edukativni sadržaji i resursi

Središnji dio naše platforme čine tematski raznoliki članci napisani od strane stručnjaka iz područja društvenog poduzetništva. Ovi članci ne samo da pružaju teoretsko razumijevanje koncepta, već kroz stvarne primjere i inspirativne priče potiču mlade na razmišljanje i djelovanje. Nadalje, platforma pruža pristup raznovrsnim alatima, web stranicama i aplikacijama koje podržavaju mlade u razvoju njihovih vlastitih poduzetničkih ideja.

Mentorstvo i podrška

Jedan od ključnih elemenata naše platforme je mogućnost mentoriranja. Mladi polaznici našeg edukativnog programa imaju priliku konzultirati se s iskusnim mentorima iz područja društvenog poduzetništva. Ova podrška omogućuje im da razviju svoje ideje, rade na projektima i dobiju stručno usmjerenje tijekom cijelog procesa. Online mentorstvo također omogućuje mladima da postavljaju pitanja i dobiju odgovore putem platforme, olakšavajući pristup znanju i iskustvu.

 

Zaključak

Razvoj GYP platforme za mlade predstavlja ključan korak prema izgradnji generacije mladih lidera koji su osposobljeni za društveno poduzetništvo. Kroz edukativne sadržaje, interaktivne alate, mentorstvo i mogućnosti suradnje, platforma pruža sve što mladima treba da postanu agenti promjena u svijetu. U vremenima kada su inovacija i društveni utjecaj neophodni, GYP platforma stvara temelje za bolju budućnost kroz poticanje mladih da preuzmu odgovornost za oblikovanje svijeta oko sebe.

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus