Nakon uspješno održanog prvog ciklusa radionica o medijskoj pismenosti u sklopu Erasmus+ projekta Adult Community Media Lab, otvaramo prijave za drugi ciklus u ožujku! Ako imaš više od 18 godina i zanima te cjeloživotno obrazovanje u području digitalnih medija, onda su naše edukacije o digitalnim medijima tvoja prava destinacija za učenje u 2022. godini.

 

O projektu

Projekt Adult Community Media Lab rezultat je strateškog partnerstva 6 organizacija iz Turske, Hrvatske, Španjolske, Poljske i Italije u sklopu ERASMUS+ ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse. Projekt podržava odrasle osobe u stjecanju i razvoju visokokvalitetnih vještina i ključnih kompetencija na društvenim mrežama kako bi se lakše nosili s izazovima društvene transformacije i potaknuli njihovu odgovornost prema ispravnoj uporabi digitalne tehnologije. Cilj projekta je poboljšati razumijevanje ljudi o digitalnim medijima, educirajući odabranu skupinu odraslih da postanu “mentori pismenosti na društvenim mrežama”. Također, projekt implementira inovativne prakse učenja i pridonosi provedbi učinkovitog neformalnog obrazovnog okruženja.

 

Prijave su ponovno otvorene!

U sklopu projekta održat će se set edukacija o digitalnim medijima. Edukacije će se održati online putem Google Meet i Google classroom aplikacija u popodnevnim terminima između 18:00 i 19:30 sati u trajanju od jednog i pol sata. Namijenjene su svima koji žele poboljšati svoje znanje o digitalnim medijima, a stariji su od 18 godina. Sudjelovanje na edukacijama je besplatno, a edukacijski program provest će se u sljedećim terminima:

  • 29. – 31. ožujka 2022.
  • krajem lipnja 2022.*

*datumi će biti naknadno javljeni

Broj mjesta je ograničen i prijavom na određeni termin obvezujete se sudjelovati na svim edukacijama navedenog termina, a preduvjet je poznavanje osnova engleskog jezika. U slučaju popunjenosti željenog termina, kontaktirat ćemo Vas s prijedlogom drugog termina edukacije. Teme edukacija su sljedeće:

  • Digital products and web-based technologies
  • Social media usage and management
  • Social media and social inclusion
  • Social media and web-based learning
  • Digital social services aspects and education aspects
  • Social aspects and privacy
  • Cybersecurity aspects and cyber threats

Prijave traju do 25.03.2022. Za sva dodatna pitanja, slobono nam se javite na eu@huki.hr

LINK ZA PRIJAVU