U sklopu Adult Community Media Lab Erasmus+ projekta prošlog je utorka održan drugi internacionalni sastanak u Zagrebu. Domaćin i organizator sastanka bio je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI), a u glavni su grad Hrvatske tom prigodom stigli partneri iz Španjolske, Poljske, Italije i Turske. Kroz cjelodnevni program partneri projekta osvrnuli su se na dosadašnje i trenutne aktivnosti, ali i kroz diskusiju došli do potrebitih zaključaka vezano za daljnju provedbu projekta.

O projektu

Projekt Adult Community Media Lab rezultat je strateškog partnerstva 6 organizacija iz Turske, Hrvatske, Španjolske, Poljske i Italije u sklopu ERASMUS+ ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse. Projekt podržava odrasle osobe u stjecanju i razvoju visokokvalitetnih vještina i ključnih kompetencija na društvenim mrežama kako bi se lakše nosili s izazovima društvene transformacije i potaknuli njihovu odgovornost prema ispravnoj uporabi digitalne tehnologije. Cilj projekta je poboljšati razumijevanje ljudi o digitalnim medijima, educirajući odabranu skupinu odraslih da postanu “mentori pismenosti na društvenim mrežama”. Također, projekt implementira inovativne prakse učenja i pridonosi provedbi učinkovitog neformalnog obrazovnog okruženja.

Radni sastanak u Zagrebu

Na sastanku koji se održao u zagrebačkom Hotelu Sheraton prisustvovali su predstavnici organizacija Fundacion Universitat Jaume I-Empresa (Španjolska), Fundacja Instytut Badan I Innowacji w Edukacji (Poljska), Ecoistituto del Friuli Venezia Giulia (Italija), Yenisehir Halk Egitimi Merkezi (Turska), Ova Bilişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Turska), Yenisehir Ilçe MEM (Turska). Fokus sastanka bio je na osvrtu na do sada održane radionice o digitalnoj pismenosti, takozvane medijske laboratorije, te dijeljenje iskustva među partnerima radi unapređenja programa i načina provođenja istih u budućnosti. U sklopu projekta, HUKI je u veljači održao prvi ciklus radionica o digitalnim medijima.

Nastavak projekta

Kroz Adult Community Media Lab HUKI za sudionike u Hrvatskoj organizira još dva ciklusa radionica o digitalnoj medijskoj pismenosti, a više o terminima i načinu prijave pročitajte ovdje. Nakon internacionalnog sastanka u Zagrebu, očekuje nas okupljanje partnera u Poljskoj te Španjolskoj, gdje će se ujedno održati i svečana završnica projekta u sklopu konferencije.