Proteklog tjedna u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije održan je prvi ciklus radionica o digitalnim medijima u sklopu Erasmus+ projekta Adult Community Media Lab. Kroz tri dana radionica, 18 je sudionika zajedno s predavačima prošlo kroz teme Social Aspects and Privacy, Social media and social inclusion, Digital Products and Web-Based Technologies, Digital social services aspects and education aspects te Cybersecurity aspects and cyber threats. Kroz interaktivne radionice sudionici su stekli korisna znanja te su ista imali priliku odmah primijeniti na kratki evaluacijskim testovima.

 

O projektu ili kako je sve počelo

Projekt Adult Community Media Lab rezultat je strateškog partnerstva šest organizacija iz Turske, Hrvatske, Španjolske, Poljske i Italije u sklopu ERASMUS+ ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse. Projekt podržava odrasle osobe u stjecanju i razvoju visokokvalitetnih vještina i ključnih kompetencija na društvenim mrežama kako bi se lakše nosili s izazovima društvene transformacije i potaknuli njihovu odgovornost prema ispravnoj uporabi digitalne tehnologije. Cilj projekta je poboljšati razumijevanje ljudi o digitalnim medijima, educirajući odabranu skupinu odraslih da postanu “mentori pismenosti na društvenim mrežama”. Također, projekt implementira inovativne prakse učenja i pridonosi provedbi učinkovitog neformalnog obrazovnog okruženja.

 

Iskustva sudionika

“Predavanja su mi bila zanimljiva i korisna. Pohvaljujem voditelje koji su bili razumljivi i jasni. Post i pred testovi su mi pomogli u procjeni znanja i naučenog”, komentirala je zadovoljna polaznica radionica Bernarda. Da se na radionicama prolazi kroz korisna područja te da su predavači bili upućeni u svoje teme, rado je s nama podijelila i polaznica Nina, koja je nadodala kako je kroz radionice shvatila da je namjena navedene edukacije uvodni pregled nekih elemenata medijske pismenosti te da je inicijativa sama po sebi odlična.

Drugi dan ACML Media Laboratory radionica

Nove edukacije u ožujku i lipnju

U sklopu projekta održat će se još dva seta edukacija o digitalnim medijima. Edukacije će se održati online putem Google Meet i Google classroom aplikacija u popodnevnim terminima između 18:00 i 20:00 sati u trajanju od 2 sata. Namijenjene su svima koji žele poboljšati svoje znanje o digitalnim medijima, a stariji su od 18 godina. Sudjelovanje na edukacijama je besplatno, a edukacijski program provest će se u sljedećim terminima:

  • početkom ožujka 2022.*
  • krajem lipnja 2022.*

*datumi te prijavni obrazac bit će naknadno objavljeni

Broj mjesta je ograničen i prijavom na određeni termin obvezujete se sudjelovati na svim edukacijama navedenog termina, a preduvjet je poznavanje osnova engleskog jezika. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u nekom od nadolazećih termina, javite nam se na eu@huki.hr