LEAP Bootcamp za mlade s poduzetničkom idejom

Proteklog tjedna u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER) održala se dvodnevna intenzivna radionica za 10 odabranih poduzetničkih timova iz cijele Hrvatske pod nazivom LEAP Bootcamp. Riječ je o dvodnevnoj edukaciji namijenjenoj mladima od 18 do 35 godina koje zanima razvoj poduzetničkih ideja.

LEAP Bootcamp održao se 10. i 11. svibnja, neposredno prije LEAP Summit konferencije te je dio cjelogodišnjeg programa LEAP društveno poduzetništvo za mlade u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Razvoj poduzetničkih ideja

Sudionici su na bootcampu dobili priliku naučiti i susreti se s metodologijom i procesima koji su im pomogli oblikovati naprednu marketinšku strategiju, upoznati se s osnovama financiranja poduzeća i razviti optimalan model financiranja za svoju ideju te segmentirati kupce i oblikovati željenog kupca.

Uz sve to naglasak radionice bio je na razvoju koncepta poslovanja te spremanju za pitch, odnosno predstavljanje svoje poduzetničke ideje, a krajnji je cilj bio da stvore poslovni plan za vlastitu ideju.

Po završetku Bootcampa, svih 10 timova predstavilo je svoje ideje te neposredno nakon sudjelovalo na LEAP Summit konferenciji gdje su se svi sudionici imali prilike umrežiti s mladima iz Hrvatske i svijeta!