U svijetu koji se suočava s brojnim društvenim i ekološkim izazovima, uloga mladih kao nositelja pozitivnih promjena nikada nije bila važnija. Prepoznajući potencijal mladih da potiču inovacije, rješavaju društvene probleme i ostvaruju trajni utjecaj, s ponosom javljamo da je lansiranje edukacije Growing Youth Potential u nekoliko različitih država započelo!

 

Poticanje angažmana i poduzetničkih vještina

Ovaj projekt, sufinanciran od strane Europske Unije u okviru Erasmus+ programa, temelji se na cilju poticanja angažmana i razvoja poduzetničkih vještina, s fokusom na povećanje zapošljivosti i osiguravanje jednakih mogućnosti za obrazovanje mladih iz različitih društvenih okruženja. Kroz kultiviranje inovativnog i proaktivnog načina razmišljanja, program ima za cilj osnažiti sudionike pravim alatima i mentalnim okvirom koji su ključni za stvaranje značajnih doprinosa svojim zajednicama i šire kroz društveno poduzetništvo.

Kroz pažljivo osmišljene aktivnosti, rasprave i praktične vježbe, program vodi sudionike kroz temeljne koncepte i praktične vještine ključne za snalaženje u svijetu društvenog poduzetništva.

 

Ključne tematike i ciljevi učenja

Kroz program, mladi će sudionici istražiti teme poput:

  • poslovnog planiranja
  • poslovnih modela
  • marketinga
  • design thinkinga
  • javnog govora
  • pitchinga (predstavljanja ideje)
  • i drugo.

 

Korištenje GYP platforme

Kao dodatni resurs, sudionici programa dobivaju pristup GYP (Growing Youth Potential) platformi. Ovaj digitalni centar nudi niz informativnih članaka, alata i interaktivnih resursa prilagođenih podršci razvoja poduzetničkih ideja. Osim toga, platforma im pruža i priliku za postavljanje online pitanja mentorima koji su stručni u specifičnim područjima.

 

Sretno svim našim sudionicima u razvoju svojih ideja!

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus