Projekt Inclusion is On, financiran kroz program Erasmus+, ulazi u završnu fazu ovog ljeta. Ovaj uzbudljiv projekt usmjeren je na promicanje socijalne inkluzije i pristupačnosti u slobodnim aktivnostima mladih. 

Organizacije iz čak sedam zemalja udružile su snage kako bi kreirale fantastične materijale namijenjene osobama koje rade s mladima, mentorima te svim entuzijastima i volonterima koji se bave slobodnim aktivnostima za mlade.

Rizik od siromaštva i socijalne isključenosti pogađa otprilike trećinu europske mladeži. Slobodne aktivnosti nisu samo zabava – one igraju ključnu ulogu u osobnom rastu, razvoju kreativnosti i stvaranju novih prijateljstava. Zato je važno da svi mladi imaju priliku sudjelovati u aktivnostima koje ih zanimaju i koje su im pristupačne.

HUKI je u ovom projektu osigurao edukaciju o inovativnim pristupima, kreirajući model kroz koji su partneri projekta osmislili nove metode za razvoj inkluzivnijih slobodnih aktivnosti. Tijekom trajanja projekta prikupili smo mnoštvo dobrih praksi i razvili metode koje će pomoći u stvaranju otvorenijih i pristupačnijih aktivnosti za sve.

Novi materijali sada su dostupni svima na našoj web stranici pod sekcijom projekti.

U sklopu projekta nastali su:

**Priručnik na Engleskom Jeziku** – Ovaj priručnik je prava riznica dobrih praksi, metoda, alata i savjeta prikupljenih ili razvijenih tijekom projekta za promicanje socijalne inkluzije.

**Model Obuke** – Podržava usvajanje i primjenu sadržaja priručnika, omogućujući svakome da prenese znanje o glavnim temama.

**Inovacijski Model** – Ovaj model nudi sustavan pristup rješavanju problema, omogućujući svakome da stvori vlastite alate za promicanje socijalne inkluzije i pristupačnosti.

**Podcast Serija “Inclusion is not an illusion”** – Naša podcast serija obrađuje ključne teme projekta, gdje partneri dijele svoja iskustva i priče.

Preuzmite materijale i pridružite nam se u stvaranju bolje budućnosti za sve mlade!

Projekt “Inclusion is on” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.