LEAPin konferencije dio su cjelogodišnjeg projekta LEAP društveno poduzetništvo 2024 koji se provodi pod podrškom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Ovogodišnje riječko izdanje održalo se 19. travnja u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin.

Ova jednodnevna manifestacija okupila je vrhunske predavače i sudionike zainteresirane za teme kao što su društveno poduzetništvo, razvoj karijere, marketing, digitalne tehnologije, kreativnost, umjetna inteligencija i sl. Osim predavanja i panela, održana je i radionica koja je provedena u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

LEAPin Rijeka predavanja, paneli i radionica

Uvodnu riječ na konferenciji održao je Zdeslav Markoč, voditelj projekata u HUKI-ju, koji je sudionicima približio koncept LEAP projekta i njegovu važnost u poticanju kreativnosti i inovacija među mladima.

Sudionici LEAPin konferencije imali su prilike upoznati Roberta Levaka, psihologa koji više od 7 godina radi u području digitalnog marketinga. Uža specijalnost su mu neuromarketing i bihevioralni marketing. Robert je održao zanimljivo predavanje u kojem je otkrio tajne kako marketinški stručnjaci utječu na naše ponašanje, kako osvajaju publiku koristeći moć psihologije te na koji način „kliknuti” s kupcima. 

Doza smijeha nije nedostajala jer je na LEAPin konferenciji bio Aleks Curać-Šarić, poznati riječki stand up komičar, član LAJNAP comedy skupine. Aleks je odgovarao na razna pitanja vezana za stand up svijet, a moderirala ga je poznata riječka poduzetnica, osnivačica portala Stilueta i vlasnica agencije Alura, Marija Mažar.

U doba gdje umjetna inteligencija i algoritmi sve više preuzimaju kontrolu, biti kreativan postaje izazovnije nego ikad. Ingrid Divković, samostalna književnica, blogerica, kreativna edukatorica te autorica pet knjiga na ovogodišnjem izdanju konferencije održala je radionicu o kreativnosti koja je sudionicima pomogla otključati kreativnost u doba korištenja umjetne inteligencije. Ako ste se pak pitali kako opstati na tržištu rada, Vanja Prvulović iznijela je sve bitne odgovore! Vanja je magistra psihologije, priznata NLP trenerica i još mnogo toga, a već 10 godina vodi svoju vlastitu firmu Sinapsa Centar. Bavi se dijagnostikom i razvojem organizacija te razvojem lidera, a na svom je predavanju pričala o dinamici tržišta rada, percepciji poslodavaca i sudionicima dala vrijedne savjete za razvoj određenih ključnih vještina. 

Osim predavanja i radionice, održala se i panel rasprava o razvoju karijere. Sudionice panela bile su uspješne žene koje su ostvarile iznimna postignuća u vlastitim profesijama te su pričale o svom poslovnom putu i dale korisne savjete za mlade. U panelu su sudjelovale: Anja Zambelli Čolak, diplomirana dizajnerica, izvršna i kreativna direktorica Zambelli Brand Designa, vodećeg kreativnog studija za oblikovanje brendova iz Rijeke i Marta Glažar, COO marketinške agencije Rivira d.o.o., dugogodišnja kulturna radnica na malim i velikim produkcijama (Rijeka 2020 EPK, Rikon, Expo GameRi, Rijeka Tattoo Expo).

LEAPin konferencija završena je s radionicom koju je održala poznata riječka književnica Ingrid Divković na temu otključavanja i poticanja kreativnosti u doba pretjeranog korištenja umjetne inteligencije. 

Svojim iznimno zanimljivim inspirativnim predavanjima i panelima te praktičnom radionicom, konferencija je mladim sudionicima pružila konkretne alate i vještine potrebne za osobni razvoj.

Atmosfera na konferenciji bila je puna entuzijazma, pozitivne energije i inspiracije. Mladi su se međusobno povezali, razmijenili ideje i iskustva te stvorili nova poznanstva i moguće buduće suradnje. LEAPin konferencija je definitivno ostvarila svoj cilj – potaknuti mlade ljude na poduzetnički duh, pružiti im znanja i vještine te ih inspirirati da ostvare pozitivne društvene promjene kroz inovativne projekte i ideje!