Krenuli smo s projektom Growing Youth Potential!

Ovog utorka, 11. siječnja, održali smo 90-minutni online kick-off sastanak za Erasmus+ projekt Growing Youth Potentialna kojem su sudjelovali i predstavnici svih partnerskih organizacija iz Slovenije, Rumunjske, Češke, Mađarske i Austrije.
HUKI-ju je pripala uloga voditelja sastanka, s obzirom da smo tako i naveli u projektnoj prijavi te se na to obvezali, a naša Blanka je svim sudionicima kroz prezentaciju pomogla razumjeti projektne sastavnice te ostvariti zajednički dogovor oko početnih aktivnosti na projektu.


Dogovor oko aktivnosti

Tijekom sastanka dogovoren je plan rada za projekt “Growing Youth potential” i vremenski okvir projektnih aktivnosti te uloge i odgovornosti svih partnera u projektu kao i načini izvještavanja, budžeti i prvi projektni koraci.

Podsjetimo, HUKI će kao jedna od sedam organizacija iz šest različitih država uključenih u projekt surađivati s partnerima iz Češke, Austrije, Slovenije, Rumunjske i Mađarske u razdoblju od 10. siječnja 2022. do 9. siječnja 2024. godine te s njima kreirati sveobuhvatni program za mlade iz NEET populacije koji će uz socijalno poduzetništvo integrirati i elemente mentalnog zdravlja.


Više o završnici

Završnica projekta predviđena je u studenom 2023. godine u Pragu na 4. transnacionalnom sastanku kojem će cilj biti proširiti informacije i rezultate provedenog edukativnog programa široj masi ljudi, uključujući lokalne i međunarodne sudionike među kojima su mladi, stručnjaci koji rade s mladima, poduzetnici, donositelji odluka i investitori.

Growing Youth Potential
Growing Youth Potential Kick-Off

Projekt “Growing Youth Potential” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.