Lansiramo novi projekt, evo o čemu je riječ!


Nova godina je krenula, a to za HUKI znači da se novi projekti počinju nizati. Jedan od njih je i „Growing Youth Potential“ koji se provodi u okviru KA2 Erasmus+ programa, a koji financira Europska unija.
HUKI će kao jedna od sedam organizacija iz šest različitih država uključenih u projekt surađivati s partnerima iz Češke, Austrije, Slovenije, Rumunjske i Mađarske u razdoblju od 10. siječnja 2022. do 9. siječnja 2024. godine te s njima kreirati sveobuhvatni program za mlade iz NEET populacije koji će uz socijalno poduzetništvo integrirati i elemente mentalnog zdravlja.

Osim edukativnog dijela, mladi uključeni u projekt sudjelovat će i u inkubaciji u okviru koje će razvijati svoje projekte uz stručno mentorstvo. Svaka će država uključiti minimalno deset sudionika u program, a fokus će biti na NEET populaciji i marginaliziranim skupinama.


Tko sudjeluje?


Osim Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, tu su i Hub for Change, spolek iz Češke, SIA SOCIAL IMPACT AWARD GEMEINNUETZIGE GMBH iz Austrije, SLOAM, Agencija za mlade te Mednarodna Zveza za zdravje mladih iz Slovenije, Asociatia Social Innovation Solutions iz Rumunjske te Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány iz Mađarske.

 

Velika završnica projekta “Growing Youth Potential”

Završnica projekta predviđena je u studenom 2023. godine u Pragu na 4. transnacionalnom sastanku kojem će cilj biti proširiti informacije i rezultate provedenog edukativnog programa široj masi ljudi, uključujući lokalne i međunarodne sudionike među kojima su mladi, stručnjaci koji rade s mladima, poduzetnici, donositelji odluka i investitori.
Pripremamo još mnogo aktivnosti, a za sve novosti o sudjelovanju i provedbi pratite naše službene web stranice te društvene mreže.


Projekt “Growing Youth Potential” provodi se u okviru KA2 Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.