Udružili smo snage s partnerima

HUKI goes international! Barem kada je riječ o našem međunarodnom treningu u sklopu Erasmus+ projekta kojeg ćemo opisati u nastavku.

U sklopu “Be Enterprising – fostering entrepreneurial attitude in youngsters” projekta u razdoblju od 24. do 29. travnja HUKI je održao međunarodni trening financiran u okviru Erasmus+ programa. Kao gosti udruge Pozitiva Samobor na eko farmi Greenville, okupili smo 22 sudionika iz šest država koji su partneri na projektu. Riječ je o organizacijama iz Estonije (Shokkin Group), Poljske (Agere Aude), Portugala (Contextos), Njemačke (Jubuk) i Austrije (#Coobra), a naši domaćini su im tijekom njihova boravka prezentirali svoje društveno-poduzetničke aktivnosti.

Program treninga osmislili su treneri Pavel Vassiljev i Olalla Gonzalez iz Shokkin Group (Estonija), koji su ujedno provodili i njegove ključne aktivnosti koristeći se energizerima, kvizovima, glumom i prakticiranjem grupnog rada kako bi sudionici stekli nova znanja.

Poduzetničke simulacije

Osim što su naučili puno o poslovnom planiranju, odlikama poduzetničke atmosfere u državama sudionika, financiranju poduzetničke ideje, razlikama između neprofitnog i profitnog sektora te pitchiranju svojih ideja, sudionici su razvili i vlastite poduzetničke ideje te iskoristili poduzetničke vještine u interakciji s lokalnim stanovništvom Samobora tijekom poduzetničke simulacije u centru grada. Nakon treninga, svi sudionici će širiti poduzetničke vrijednosti te znanja u svojim lokalnim zajednicama i organizacijama putem radionica i predavanja.

Ostatak fotografija dostupan je niže u galeriji.

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus