Sjećate li se našeg Growing Youth Potential programa? E pa, priča dobiva dobiva svoj kraj 🙂

Podsjetnik na početke

Naša je avantura započela u travnju s ekipom entuzijastičnih sudionika, nabrijanih i spremnih zaroniti glavom bez obzira u svijet poduzetništva. Misija? Naoružati ih vještinama i znanjem potrebnim za upravljanje rollercoasterom pokretanja vlastitog posla, ali u segmentu društvenog poduzetništva.

Naš bazni logor? Živahni grad Zagreb, gdje je divna organizacija Stablo Znanja otvorila svoja vrata za naše radionice. Naš tim sastojao se od jedanaest izvrsnih sudionika, u dobi između 20 i 30 godina, od kojih je svaki donosio svoju jedinstvenu viziju i želju za poduzetničkim uspjehom.

Putovanje

Dok smo putovali kroz travanj, svibanj i lipanj, naši avanturisti zaronili su u vrtoglavi kurikulum prepun svega, od poslovnog planiranja do marketinških majstorija. Ali to nije bio samo poslovni razgovor – prihvatili smo i umjetnost javnog govora, usavršili svoje vještine predstavljanja i odvojili vrijeme za vlastito mentalno zdravlje. Na kraju krajeva, sretan poduzetnik je uspješan poduzetnik!

Ali čekajte, nismo naše sudionike samo pustili u poduzetničku divljinu i ostavili ih da se sami snalaze! Imali smo tim mentora koji su bili poput svjetla vodilja u najmračnijim poduzetničkim tunelima tijekom zadnjih nekoliko mjeseci. Ovi mentori podijelili su svoju mudrost iz stvarnog svijeta i pomogli našim avanturistima sa svim njihovim pitanjima.

The Big Pitch

Kako se naša avantura približavala velikom finalu, bilo je vrijeme da naši sudionici oslobode svoje unutarnje zmajeve (naravno, figurativno!). Svatko je imao priliku predstaviti svoje poduzetničke ideje. Bio je to trenutak ispunjen strašću, kreativnošću i zanimljivim pitchevima!

Ideje koje su iznosili naši sudionici bile su raznolike i šarene poput duge. Jedni su zamišljali pokretanje specijaliziranih škola engleskog jezika, dok su drugi bacili oko na održive proizvode kroz obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG). Borci za zaštitu okoliša sanjali su o zelenim zidovima koji se bore s CO2, a inovatori su izradili pametne podsjetnike za starije osobe i one kojima su potrebni lijekovi.

Dok naši poduzetnici započinju svoje samostalno putovanje, želimo im svu sreću!

 

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus