Imamo super vijest – Growing Youth Potential program trenutno je punom parom u akciji i naši mladi sudionici razvijaju svoje ideje!

 

Zamislite ovo: grupa cool mladih ljudi, sva ta energija i želja za nečim većim, nečim što će zaista promijeniti svijet na bolje. Pa, to je upravo ono što se događa u sklopu ovog programa. Ovdje se uči, raste i stvara na najzabavniji način moguć.

Mentori

No, priča ne staje samo na učenju. Da bi ovaj program bio vrhunski, ubacili smo pravu ekipu mentora koji su tu da pokažu mladima kako sve to funkcionira u stvarnom svijetu.

Blanka Hlad otvorila nam je oči za pronalaženje svrhe kroz Ikigai koncept i kako to iskoristiti za vlastite poduzetničke avanture. Andrej Hanzir nas je prosvijetlio kad su u pitanju poduzetnički putevi i poslovni modeli. Tena Žganec, prava majstorica za javni govor, naučila nas je kako pričati, razmišljati kreativno i prezentirati svoje ideje kao pravi šefovi. A Matea Frankulin, stručnjakinja za marketing, razotkrila nam je tajne prodaje i kako privući pažnju svoje publike.

Važna je i zajednica

Ali priča ne bi bila potpuna bez zajedništva i podrške. Sudionici ne samo da uče od mentora, već i jedni od drugih. Podijelili su svoje priče, iskustva, padove i uspone. Stvorila se prava kemija, a atmosfera podrške i zajedništva postala je nezaobilazni dio programa.

Inovativne ideje

O čemu maštaju naši sudionici? Neki maštaju o otvaranju specijalne škole za engleski, neki o proizvodnji inovativnih proizvoda kroz održivi OPG, o ekologiji i zelenom zidu koji se bori protiv viška CO2, o inovativnom proizvodu koji služi kao podsjetnik starijima i potrebitima za lijekove i tako dalje. Da ne duljimo – ima tu svašta zanimljivo!

 

Dakle, što smo naučili? Društveno poduzetništvo je itekako moguće i cool je, mentori su prave zvijezde koje nas vode kroz ovo poduzetničko putovanje, a ekipa sudionika je najbolja podrška i inspiracija jedni drugima.

 

Ako nam ne vjerujete, pogledajte galeriju fotografija! ????

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus