Coca-Cola HBC Adria je 2017. godine razvila jedinstveni besplatni edukativni program s kojim pomaže mladima u razvoju njihovih vještina pod nazivom Coca-Colina podrška mladima. Namijenjen je mladim ljudima koji tek ulaze u poslovni svijet, traže svoj prvi posao, onima koji žele promijeniti posao, ali i svima koji žele unaprijediti svoje poslovne vještine.

Program je prvenstveno sastavljen od najbitnijih metoda za uspješnu pripremu i pronalaženje posla. Vrhunski stručnjaci prenose znanja o tome kako impresionirati potencijalne poslodavce kvalitetno napisanim životopisom, motivacijskim pismom i kako se predstaviti u najboljem svjetlu. Uz sve navedeno, pričaju o osnovama vođenja projekata, kako prevladati strah od javnog nastupa te kako poboljšati prezentacijske vještine. Nakon što sudionici završe sa slušanjem svih modula, dobivaju potvrdu o sudjelovanju u obliku certifikata

 

Do poslovnih vještina bilo kad i bilo gdje 

Program se nalazi na digitalnoj platformi Leap Academy, što omogućava svim polaznicima fleksibilno učenje – u bilo kojem trenutku na bilo kojem mjestu. 

Program nije vremenski ograničen, brzinu pohađanja svatko može prilagoditi sebi jer digitalan oblik omogućava zaustavljanje modula i nastavak slušanja onda kada polazniku to najviše odgovara.

Kada posjetite stranicu Leap Academy, u gornjem desnom kutu nalazi se “registracija” te se nakon nje odabire tečaj pod nazivom “Coca-Colina podrška mladima” nakon kojeg možete krenuti slušati module. 

Nakon svakog modula, nalazi se kviz u kojem provjeravate stečeno znanje, a nakon završetka tečaja, preuzimate potvrdu o uspješnom sudjelovanju.

 

Moduli koje vode vrhunski stručnjaci

Program se sastoji od tri modula:

  • Zapošljavanje

Stručnjakinja za pisanje životopisa i motivacijskih pisama, Martina Raškaj, u ovom modulu otkriva kako napisati izvrstan životopis i motivacijsko pismo koji su sažeti i sadržajno oslonjeni na najbitnije činjenice. Dijeli savjete kako se pripremiti za razgovor za posao i predstaviti se kao najbolji kandidat. Kroz osobno iskustvo i primjere iz prakse, priča o tome kako su poslovi našli nju, umjesto ona njih. 

Ovaj modul će vam uvelike olakšati suočavanje s procesima pronalaska posla.

 

  •  Uvod u projektni menadžment

U ovom modulu možete naučiti što je to projektni menadžment, kako definiramo projekte i koje su to vještine potrebne uspješnim projektnim menadžerima

Vodi ga Andrej Hanzir, voditelj projekata u Hrvatskome uredu za kreativnost i inovacije, koji se može pohvaliti realizacijom velikih uspješnih međunarodnih konferencija u Hrvatskoj na koje dovodi najuspješnije intelektualce iz cijeloga svijeta. Naučit će vas kako pretvoriti ideju ili projekt u djelo, kako upravljati timom i dionicima projekata, kao i rizicima istih. 

Znanje koje ćete stjecati kroz ovaj modul bit će vam korisno u profesionalnom i osobnom životu. Kako Andrej kaže, prezentacije, odabir poslodavca, planiranje putovanja ili kupnja stana, zapravo su sve projekti.

 

  • Prezentacijske i prodajne vještine

Većina poslova danas zahtjeva dobre prezentacijske i komunikacijske vještine. Javni govor nije vezan samo uz pozornicu ili veliku publiku, prisutan je i u poslovnom životu u trenucima kada predstavljamo svoju ideju ili projekt kolegama na poslu. Zato će vas u ovom modulu, Tena Žganec, fonetičarka i stručnjakinja za metodiku poučavanja govorništva, naučiti kako se pripremiti za javni govor i koji su njegovi sastavni dijelovi. Nakon završetka ovog modula bit ćete spremni impresionirati svoje kolege, profesore ili poslodavce svojim prezentacijskim vještinama.

 

Prijavite se na edukativan program Coca-Coline podrške mladima

 

No, to nije sve!

Za sve one koji program poslušaju do kraja, pripremili smo nagradni natječaj kojim imaju mogućnost osvojiti dvije ulaznice za ULTRA EUROPE festival u Splitu.

Sve što trebate napraviti je:

  • Poslušati “Coca-Colina podrška mladima Hrvatska” program do kraja
  • U komentaru ispod Facebook objave (objavljenoj 5. lipnja na LEAP Facebook stranici) odgovoriti na pitanje: Koji će ti savjet iz programa najviše koristiti u daljnjoj karijeri i zašto?

 

Najkreativniji odgovor nagrađujemo dvjema ulaznicama za sva tri dana Ultra Europe Festivala u Splitu, od 7. do 9. srpnja.
Igramo se od 5. do 15. lipnja, a pobjednika objavljujemo do 20. lipnja na LEAP Facebook i Instagram stranicama.
Pravila nagradnog natječaja možete pronaći na linku: bit.ly/3oO3R8S