Jesi li strastven/a u pomaganju drugima? Želiš li stvarno utjecati na živote mladih ljudi? Imamo nevjerojatnu priliku za tebe!

Predstavljamo ti Erasmus+ trening pod nazivom “Mental Health First Aid Kit”. Ovaj projekt održat će se u sunčanoj Terrassi, Španjolska, od 18. do 27. srpnja 2023. godine, pružajući ti alate i znanje za podršku mladima u teškim situacijama.

Cilj Erasmus+ projekta “Mental Health First Aid Kit”

Evo što te očekuje na treningu:

  1. Prepoznavanje i komunikacija: Nauči prepoznati znakove mentalnih problema i uspostavi učinkovitu komunikaciju s mladim osobama kojima je pomoć potrebna.
  2. Prva pomoć za mentalno zdravlje: Stjecanje ključnih vještina za pružanje prvih intervencija i podršku tijekom kriznih situacija mentalnog zdravlja.
  3. Upravljanje grupom: Razumijevanje utjecaja mentalnih izazova na veće grupe i otkrivanje strategija podrške pojedincima bez stigmatizacije.
  4. Briga o sebi: Upoznaj važnost brige o vlastitom mentalnom blagostanju dok pomažeš drugima.

Pod vodstvom iskusnih trenera, ovaj tečaj će biti interaktivan, angažiran i ispunjen praktičnim vježbama i stvarnim studijama slučaja.

Prijava

Prijaviti se možeš ako:

  • Imaš više od 18 godina
  • Imaš barem srednju razinu znanja engleskog jezika
  • Službeno si stanovnik/ državljanin Republike Hrvatske
  • Želiš produbiti svoje znanje o mentalnom zdravlju

Prijave su otvorene do 14. lipnja na ovoj poveznici.

Kada i gdje?

Trening će se održati od 18. 7. 2023. do 27.7.2023. u Terrassi, u Španjolskoj.

 

Troškovi sudjelovanja

Sudjelovanje u programu je besplatno te su svim sudionicima osigurani smještaj, hrana i svi materijali za aktivnosti.  Prijevoz je osiguran u vrijednosti do maksimalno 275 EUR,  koliko dopušta budžet dobiven iz sredstava.

Za detaljne informacije o treningu, možeš pristupiti službenom infopacku projekta.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u  međunarodnom treningu u okviru Erasmus+ programa koji financira Europska Unija!

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktiraj na eu@huki.hr!

 

 

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ovog bloga isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus