Stubičke Toplice, mjesto gdje se grupa od 31 sudionika iz 9 država okupila kako bi sudjelovala u petodnevnom projektu posvećenom balansiranju online i offline sadržaja za mlade. Svrha projekta bila je podizanje svijesti o digitalizaciji i njezinom utjecaju na mlade i organizacije koje se bave njima.

O čemu je riječ?

Radionice su bile osmišljene kako bi sudionici dobili uvid u razne digitalne aplikacije i platforme koje mogu koristiti u svom svakodnevnom životu, ali i u radu s mladima. Osim toga, dobili su uvid u pozitivne i negativne strane digitalizacije rada s mladima i o utjecaju i istog na mlade i organizacije koje se bave njima. Kreativnost, interaktivnost i međusobno dijeljenje iskustava i ideja bili su fokus ovih intenzivnih i zabavnih radionica koje su se održavale svakim danom od 9:15h do 18:30h.

No, nije sve bilo vezano uz digitalnu tehnologiju. Jedna večer bila je rezervirana za interkulturalnu večer gdje su sudionici iz svake države imali priliku predstaviti hranu, piće i običaje specifične za njihovu državu. Posebna večer bila je „Croatian evening“, gdje su sudionici iz Hrvatske osmislili edukativni program i predstavili specifičnu hranu i piće koje su karakteristični za Hrvatsku.

Sudionici su mogli:

  • bolje razumjeti ravnotežu između digitalnih i offline aktivnosti,
  • postati kompetentniji i imati praktične alate u svom inventaru za korištenje s mladima,
  • učiti u interkulturalnom okruženju.

Zaključno

Na kraju ovog petodnevnog projekta, sudionici su stekli mnoga nova znanja i vještine te vjerujemo da se osjećaju spremni za rad s mladima u digitalnom dobu. Ovaj projekt nije bio samo edukativan, već je omogućio i međunarodnu razmjenu iskustava i ideja, te stvorio novu mrežu stručnjaka koji će zajedno raditi na boljoj budućnosti mladih.

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus