Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, 17. ožujak 2023.

LEAPin konferencija u Osijeku

LEAPin konferencija u Osijeku bila je prava poslastica za sve željne znanja o poduzetništvu, tehnološkim inovacijama, razvoju karijere i poslovnim vještinama te učenju kako od ideje razviti pravi poduzetnički pothvat.

Poduzetničke ikone i stručne osječke face, mladima su na LEAPin-u prenosili svoje profesionalno znanje i dijelili savjete kako izboriti svoje mjesto pod suncem na današnjem konkurentnom tržištu.

Konferenciju je otvorio naš Andrej Hanzir, voditelj inovacija i projekata u HUKI-u, predstavivši ukratko naša dosadašnja postignuća. Jedan od glavnih govornika na konferenciji bio je CEO Orque, Srđan Kovačević, koji je govorio o razvoju vještina za uspjeh u poduzetništvu.

„Tvoj talent igra ulogu u kojem smjeru ćeš krenuti u profesionalnom smislu. Trud i trening će dalje pokazati koliko ćeš se razviti i daleko dogurati.“,  o kreativnosti, profesionalnom usmjerenju te kako izgleda kreativan proces kada to rade profesionalci, pričale su marketinške i IT face Damir Podgorski, Karlo Konig i Boris Rauš.

Na panelu koji se bavio temom umjetne inteligencije i njezine moguće zamjene za ljudski rad, sudjelovali su Ivan Rajković, Filip Novoselnik i Bruno Budimir. Panelisti su zaključili da nitko nije očekivao da će se umjetna inteligencija razviti do razine na kojoj se danas nalazi te su se složili da osobu neće zamijeniti umjetna inteligencija, već kompetentnija osoba koja zna dobro baratati AI-om.

Zrinka Antolović, specijalist za ljudske resurse u Infobipu, u svom govoru podijelila je sa sudionicima korisne savjete o tome što recruiteri gledaju i traže prilikom razgovora za posao.

„Priprema je sve. Morate znati informacije o tvrtki u koju se prijavljujete za rad, te dobro proučiti poziciju za koju se prijavljujete. Izvježbajte svoje osobno predstavljanje. A čak bi bilo dobro da znate i neke „insider informacije“. Pokušajte prije samog intervjua u glavi proći cijeli proces sami sa sobom.“, za one koji će uskoro krenuti na tržište rada, samostalno predavanje i savjeti HR profesionalke koja dolazi iz jedne od najuspješnijih hrvatskih, ako ne i globalnih firmi, bilo je itekako korisno.

Social Impact Award radionice

Uz predavanja i panele, na LEAPin konferenciji održali smo i dvije Social Impact Award radionice u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade. Prva radionica, “Poslovno planiranje”, bila je usredotočena na razvijanje sposobnosti u planiranju poslovanja i stvaranju uspješnih strategija za razvoj poduzeća, a vodio ju je Milan Peterka, voditelj centra za poduzetništvo. Drugu radionicu, “Generiranje ideja”, vodio je Boris Rauš, CEO Bamboo Lab-a, a sudionici su radili na razvijanju kreativnosti i sposobnosti generiranja novih ideja za uspješno poslovanje.

Kamo putujemo dalje?

Osijek je bio TOP! Nastavljamo dalje sa Splitom 31. ožujka, na Ekonomskom fakultetu u Splitu, te Rijekom 14. travnja., na Filozofskom fakultetu u Rijeci.