Cilj projekta bio je primijeniti tehnike meditacije i mindfulnessa kako bismo se suočili sa stresom i bolje upravljali svojim emocijama. Trening je organizirala udruga Active Bulgarian Society iz Bugarske, u suradnji s trenerima Robertom Ach-Hübnerom i Anna Koźlińska.

“I am with me” je okupio 40 sudionika, uključujući petero njih iz Hrvatske, iz ukupno osam različitih država: Slovačka, Poljska, Hrvatska, Češka, Grčka, Rumunjska, Sjeverna Makedonija i Bugarska.

Na projektu su mogle sudjelovati sve punoljetne osobe koje su zainteresirane za umirivanje svojih uma, upravljanje emocijama i razvoj samopouzdanja. Održao se od 21. do 28. kolovoza 2023. godine u Banskom u Bugarskoj.

O projektu “I am with me”

Glavni cilj ovog projekta bio je sticanje vrijednih vještina i praksi, fokusiranih na meditaciju i mindfulness. Tijekom projekta odabrane su tehnike koje potiču unutarnji mir i olakšavaju napetosti koje često akumuliramo zbog stresa u svakodnevnom životu.

Polaznici projekta iz Hrvatske napravili su infografiku pod nazivom “Wheel of self-love,” koja služi kao jedan od alata za učenje kako cijeniti i voljeti sebe. Kako izgleda i koje mindfulness vježbe možete isprobati, možete pronaći na sljedećem linku: https://www.canva.com/design/DAFsp-1C5z0/CRAh3O28k08QuEcBglxzfg/view?utm_content=DAFsp-1C5z0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

A što kažu polaznici o “I am with me” projektu?

  • “Sudjelovanje u ovom projektu zaista je bilo transformirajuće i obogaćujuće iskustvo. Naglasak je bio na iskustvenom učenju o osobnom razvoju i samootkrivanju. Meditacije, introspekcije i ostale radionice pomogle su mi da dublje razumijem sebe i svoje potrebe, a uz to potaknule i da cijenim posebnosti drugih oko mene. Treneri su nam prenijeli različite metode i tehnike meditacije, kao i načine za suočavanje sa svakodnevnim, ali i onim težim problemima. Također, potaknuli su nas da što više vremena boravimo u prirodi i offline, ili uz opuštajuću glazbu, i tako bolje čujemo svoj unutarnji glas i usmjerimo ga ka promjeni na bolje. I nakon radionica razgovarali smo o važnim društvenim pitanjima, poput inkluzivnosti, raznolikosti i mentalnog zdravlja. Ti razgovori su bili prosvjetljujući i poticajni, izazivajući naše perspektive i proširujući horizonte.”

– Nikolina N.

  • “Sudjelovanje na ovom Erasmus+ projektu, odnosno treningu o meditaciji i (samo)prihvaćanju služio je kako bismo osvijestili važnost usavršavanja koja će nama samima biti od pomoći kada se vratimo u svoje rutine, ali i osobama koje nas okružuju, kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu. Naime, iskušali smo i pokušali naučiti različite vrste meditacija, a samo jedan od primjera jest „RAIN meditation“. Također, bavili smo se naizgled jednostavnim pitanjima poput: „Izražavam li se uvijek u potpunosti?“ te „Što bi se dogodilo kada bih bio suosjećajniji prema samome sebi?“. Važno je naglasiti da smo imali priliku upoznati mnoge prekrasne osobe koje su svojim sudjelovanjem ovaj projekt podigle na višu razinu.”

– Marta K.

Ako i vi želite sudjelovati i biti dio naših Erasmus+ projekata, pratite naše huki.hr stranice i budite u toku s novostima!

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ovog bloga isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus