U siječnju smo imali priliku sudjelovati na treningu i radionici u sklopu projekta Inclusion is On. Ovi događaji su bili osmišljeni kako bi nam dali sve potrebne vještine i znanja za vođenje webinara i lokalnih događaja usmjerenih na promociju i diseminaciju projektnih rezultata. Cilj je bio obučiti trenere koji će kasnije educirati lokalne radnike s mladima i druge profesionalce uključene u organiziranje, razvijanje ili planiranje aktivnosti za mlade.

Na treningu su sudjelovali predstavnici iz nekoliko zemalja: Finske, Italije, Estonije, Mađarske, Češke i Hrvatske. Svaka zemlja imala je dva predstavnika projektnog tima i pet trenera koji rade s mladima.

Aktivnosti su započele uvodom u koncept i ciljeve projekta i događaja. Raspravljali smo o najboljim praksama i strategijama za angažiranje lokalnih radnika s mladima. Nakon toga smo se bacili na radionicu zajedničkog stvaranja, gdje smo zajedno generirali ideje na temelju metoda razvijenih u sklopu projekta. Radionica je naglasila koliko je važno dijeliti iskustva i uvide iz različitih zemalja kako bi sve bilo što bolje i učinkovitije.

Ovaj događaj bio je ključan za izgradnju kapaciteta partnerskih organizacija te je olakšao proces diseminacije i osigurao da radnici s mladima u zemljama sudionicama budu dobro opremljeni za provođenje inkluzivnih i pristupačnih aktivnosti za mlade.

Ako želiš saznati više o projektu, baci pogled na našu web stranicu u sekciji “Projekti” gdje će biti objavljeni i rezultati projekta. Pridruži nam se i pomozi nam u stvaranju boljih i pristupačnijih aktivnosti za mlade!

Projekt “Inclusion is on” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.