U razdoblju od 26. studenog do 3. prosinca 2023., Tomislav i Marin, volonteri Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), imali su priliku prisustvovati Erasmus+ projektu pod nazivom “Joyful Leadership 6.0″ u predivnom Somogyvámosu, u Mađarskoj. Organizator projekta je Udruga O.A.ZA. (Održiva Alternativa ZAjednici) koja je specijalizirana za programe o vodstvu i poduzetništvu, a ovo je bila šesta iteracija njihovog uspješnog programa.

Iskustvo polaznika

Tijekom intenzivnog tjedna, oko 35 sudionika iz različitih europskih zemalja okupilo se kako bi zajedno učili, dijelili iskustva, upoznavali se, ali i zabavili. Sadržaj treninga uključivao je razne aktivnosti: radionice, simulacije, igre te vrijeme rezervirano za introspekciju. Sve ove aktivnosti bile su vođene zahvaljujući angažmanu nekoliko vještih instruktora, iskusnih stručnjaka u svojim područjima, koji su podijelili bogato teorijsko i praktično znanje. Osim formalnog programa, organizirane su i interkulturalne večeri na kojima su sudionici međusobno predstavljali države iz kojih dolaze i time se upoznali s ljepotama i zanimljivostima različitih zemalja. Ostalo je vremena i za posjet Krisna-völgy, najvećeg ekološkog sela u Europi koji je predstavio sudionicima uvid u drukčije, alternativne načine života i pružio novo svjetlo na različite perspektive življenja.

“Cijelo iskustvo bilo je informativno, zabavno, poticajno i nezaboravno. Joyful Leadership 6.0 projekt zaslužuje našu iskrenu preporuku kao izuzetno koristan i inspirativan program koji obogaćuje pojedince te potiče razmjenu ideja i suradnju na europskoj razini.” – zadovoljno su zaključili Tomislav i Marin.