HUKI je prošlog tjedna imao priliku organizirati prvi transnacionalni sastanak u projektu IncOn na kojem su se priključili partneri iz 6 različitih zemalja. O čemu je bila riječ pročitaj u nastavku…

Što je IncOn?

IncOn je kratica od punog naziva “Inclusion is On”, a riječ je o međunarodnom projektu na kojem Hrvatski ured za kreativnost i inovacije sudjeluje kao partnerska organizacija. Projekt je strateško partnerstvo financirano od strane Europske unije u okviru Erasmus+ programa.

CIlj projekta je razmijeniti iskustva među uključenim partnerima o različitim inovativnim oblicima provođenja aktivnosti s mladima u lokalnoj sredini, naučiti kako učiniti te aktivnosti inkluzivnijima te kreirati toolkit koji će se moći dijeliti s drugim organizacijama u budućnosti.

Transnacionalni sastanak

Na sastanku se 13. lipnja u Zagrebu okupilo se 14 predstavnika organizacija iz Hrvatske, Finske, Estonije, Češke, Mađarske i Italije. Sastanak se fokusirao na detaljnije planiranje budućih događanja u okviru projekta koji će se održati u Mađarskoj i Češkoj 2023. godine te u Italiji 2024. godine. Svaka je organizacija također podijelila ideje o multiplicirajućim eventima u svojim državama na kojima će predstaviti rezultate projekta 2024. godine, a gdje je riječ o raznim konferencijama i eventima za stručnjake koji rade s mladima. Osim toga, definiran je grafički okvir projekta te brainstorming sesija o odgovarajućem logotipu koji bi vizualno najbolje mogao prenijeti ideju projekta.

 

Pratite nas za buduće vijesti o ovom projektu, a svim stručnjacima koji rade s mladima pružit će se i mogućnost odlaska u Italiju na trening!