Ovogodišnji LEAP Summit održao se 15. i 16. svibnju u Zagrebu i okupio mnoštvo mladih na tri pozornice konferencije. Fokus konferencije bio je na multidisciplinarnim temama povezanim s poduzetništvom, inovacijama, digitalnim tehnologijama i inspiracijom.

Na LEAP Summitu smo prezentirali i rezultate našeg projekta Inclusion is On. Projekt Inclusion is On, financiran kroz program Erasmus+, ulazi u završnu fazu ovog ljeta. Ovaj uzbudljiv projekt usmjeren je na promicanje socijalne inkluzije i pristupačnosti u slobodnim aktivnostima mladih. 

Organizacije iz Češke, Finske, Estonije, Italije i Mađarske udružile su snage kako bi kreirale fantastične materijale namijenjene osobama koje rade s mladima, mentorima te svim entuzijastima i volonterima koji se bave slobodnim aktivnostima za mlade.

U okviru projekta, HUKI je osigurao edukaciju o inovativnim pristupima, razvijajući model kroz koji su projektni partneri osmislili nove metode za inkluzivnije aktivnosti u slobodno vrijeme. Tijekom projekta prikupljene su brojne dobre prakse i razvijene metode koje će pomoći u stvaranju otvorenijih i pristupačnijih aktivnosti za sve. 

U predstavljanju rezultata fokusirali smo se na inovacijski model i njegovu primjenu u radu s mladima. Rezultati su također predstavljeni u lounge zoni gdje su zainteresirani sudionici mogli razgovarati s članovima projekta i informirati se o projektu i njegovim rezultatima. U predstavljanju rezultata sudjelovala je i naša Antonija Majdančić, dugogodišnja HUKI volonterka koja radi s mladima.

Preuzmite materijale i pridružite nam se u stvaranju bolje budućnosti za sve mlade! Više informacija o projektu možete pronaći u sekciji “Projekti” na našoj web stranici.

Projekt “Inclusion is on” provodi se u okviru Erasmus+ programa KA2 koji sufinancira Europska unija. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.