“ConnAction” je trening u okviru Erasmus+ programa namijenjen za sve koji se bave radom s mladima ili sudjeluju u organizacijama koje se bave radom s mladima.

Više o CONNACTIONprojektu

Primarni cilj projekta je korištenje mindfulnessa i body movement metodologije kako bismo unaprijedili svoje osobne i profesionalne živote. Trening je provela organizacija Active Bulgarian Society u suradnji s trenerima Robert Ach-Hübner, Luci Sitarová i Giovanni Marino.

ConnActionje okupio 38 sudionika (čak pet njih iz Hrvatske) iz ukupno osam različitih država:

  • Španjolska
  • Italija
  • Hrvatska
  • Češka
  • Grčka
  • Rumunjska
  • Sjeverna Makedonija
  • Bugarska

Bio je namijenjen svima koji imaju navršenih 18 godina te koje zanima kako smiriti svoj um, uskladiti se sa svojim tijelom i dobiti nove spoznaje, a održao se od 28.4.2023. do 7.5.2023. u Banskom, u Bugarskoj.

Diseminacija projekta “ConnAction”

Cilj projekta bio je da sudionici postanu svjesni unutarnjih pokreta u sebi izazvanih vlastitim tjelesnim pokretima i drugim vanjskim utjecajima kako bi upoznali sebe te naposlijetku bili u mogućnosti pomoći i drugim, mladim osobama s kojima se susreću u svojoj svakodnevici u osobnom i profesionalnom životu da i oni upoznaju sebe na isti način.

Jedna od naših polaznica projekta, Monika P.,  zajedno sa svojim timom napravila je priručnik o konktaktnoj improvizaciji i njezinim vježbama kako bi mladi mogli istražiti svoje kinestetičke mogućnosti tijela koje se kreću kroz kontakt. Kako to izgleda i koje vježbe mindfullness-a mogu isprobati i ostali, možete provjeriti na sljedećem linku:

https://www.canva.com/design/DAFiJhTZ714/-J90nNiO6HL5Y46kSMFviw/view?utm_content=DAFiJhTZ714&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink 

A što kažu polaznice o ConnAction” projektu?

  • “Ono što mogu reći je to da mi je drago da sam prisustvovala ovom projektu jer sam naučila nove načine vezane za pokret tijela pomoću kojih se možemo izražavati. Ono što mi je uz to bilo novo i za što mi je bilo drago da sam naučila je meditacija. Smatram da je to nešto što je korisno prakticirati u svakodnevnom životu kako bi se osjećali bolje i psihički i fizički. Također, ovo mi je bilo predivno iskustvo, jer sam imala priliku upoznati nove ljude iz drugih zemalja i drugačijih kultura. Iako mi na početku nije bilo lako doći sama u nepoznatu zemlju i biti okružena s do tada nepoznatim ljudima, na kraju smatram da je to bila jedna od boljih odluka koje sam donijela.”

– Nada B.

  • “Ovaj je projekt za mene bio mnogo „prvih“: prvi training course, prvi Erasmus+ projekt, prvi posjet Bugarskoj, prvi kontakt s Talijanima koji odlično pričaju engleski… Između ostalog, i prvi put da čujem o mindfulnessu u kontekstu koji nije nužno vezan na meditaciju. Jer biti mindful ili svjestan može se biti u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu. Za mene je biti svjesna okusa odlične bugarske hrane i prekrasnih prizora koje pruža Bansko u sred planina bilo najljepše moguće iskorišteno vrijeme. Kontakt koji sam ostvarila sa pokretima u svojem tijelu, ali i sa osobama koje sam vidjela po prvi put u životu bili su poprilično duboki s obzirom na relativno kratko vrijeme koje sam provela u Banskom. Ono što sam iskusila u Banskom zasigurno je imalo vrlo pozitivan utjecaj na mene i moj budući život. Radujem se svakom idućem sudjelovanju u Erasmus+ projektima, svojem i tuđem, i svima preporučujem da se bez straha odvaže na nove avanture.”   

 – Monika P.

 

 

Ako i vi želite sudjelovati i biti dio naših Erasmus+ projekata, pratite naše huki.hr stranice i budite u toku s novostima!

 

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ovog bloga isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus