Pitali ste se gdje su nestale naše informativne radionice o fair share modelu društvenog poduzetništva?
 

Bez brige, i dalje ih provodimo u suradnji s udrugama diljem Hrvatske!


Info radionica u Zagrebu

Nakon provedene prve informativne radionice s Ekonomskom Klinikom, imali smo manju pauzu i fokusirali se na druge aktivnosti poput sudjelovanja na virtualnom susretu društvenih poduzetnika. Međutim, u suradnji s nama vrlo dragom udrugom Amazonas imali smo priliku nastaviti s novim setom radionica te smo 29.3.2022. proveli drugu po redu radionicu o društvenom poduzetništvu.

Članovi Amazonasa razveselili su nas svojom motiviranošću, pitanjima te vlastitim primjerima društvenog poduzetništva koje su kreirali na kraju radionice. Jedan od njih je i otvaranje vlastite trgovine u kojoj bi se otkupljivalo od proizvođača ono voće i povrće koje izgledom nije najreprezentativnije te ih ostale trgovine ne bi htjele prodavati, a građanima bi se prodavalo po nešto nižoj cijeni. Osim toga, u projektu bi sudjelovali i pripadnici imigrantskih skupina kojima je teže pronaći posao u novoj državi, a koji bi kupili voće u povrće kod manjih proizvođača. Uz ovu, bilo je još mnoštvo dobrih ideja koje bi činile život lakšim i drugim društvenim skupinama kao što su to zatvorenici. Nadamo se da će jednog dana jedna od ovih ideja postati i stvarnost!

Info radionica u Slatini

Nakon Zagreba, otputovali smo u Slatinu gdje smo u suradnji s udrugom mladih Krik imali priliku popričati s njihovim članovima i lokalnim poduzetnicima o fair share modelu društvenog poduzetništva. Unatoč tome što nitko od prisutnih do tog trenutka nije sudjelovao ni na jednoj edukaciji vezanoj uz društveno poduzetništvo te im je taj pojam bio sasvim nepoznat, na kraju radionice mogli su samostalno objasniti pojam društvenog poduzetništva, koje su razlike u odnosu na klasično poslovanje, navesti neke primjere te objasniti fair share način poslovanja.  

Radionicu su popratile i lokalne novine, pa je članak o tome izašao na portalu Radio Slatina.