Odabir prave karijere može biti jedna od najvažnijih odluka u životu. Mnogi se suočavaju s izazovom odabira između različitih profesija i karijernih puteva, a kada napokon donesu odluku, mogu se osjećati zbunjenima i nesigurnima. Uz to, mladi ljudi se često bore s nedostatkom prilika da slobodno razgovaraju o svojim karijernim izazovima i pitanjima. Upravo iz tog razloga, važno je stvoriti prostor i resurse za podršku mladima u njihovom karijernom putovanju.

Cilj projekta “Heat Up Your Career”

Cilj ovog projekta je omogućiti mladima da dobiju više informacija o različitim profesijama i karijernim putevima koji postoje. Uz to, projekt se bavi i utvrđivanjem trenutne faze karijere sudionika, razrađivanjem njihovih snaga i slabosti, te stvaranjem pravog stava koji određuje pravi izbor karijere i razvojnog puta. Ovaj pristup će sudionicima pomoći da pronađu motivaciju za svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve, te razbiju stereotipe o karijerama i promoviraju jednakost mogućnosti.

Prijava

Prijaviti se možeš ako:

  • Imaš između 18 i 25 godina (kao sudionik) ili između 18 i 30 godina (kao group leader)
  • Imaš barem srednju razinu znanja engleskog jezika
  • Službeno si stanovnik/ državljanin Republike Hrvatske
  • Želiš produbiti svoje znanje o različitim profesijama, naučiti svoje prednosti i nedostatke?
  • Želiš naučiti ili podijeliti “priče o uspjehu u karijeri”?
  • Želiš naučiti kako odabrati pravi put karijere i pronaći motivaciju u svom poslu?

Prijave su otvorene do 19. travnja na ovoj poveznici.

Kada i gdje?

Trening će se održati od 31. 5. 2023. do 9.6.2023. u Banskom, u Bugarskoj.

Troškovi sudjelovanja

Sudjelovanje u programu je besplatno te su svim sudionicima osigurani smještaj, hrana i svi materijali za aktivnosti.  Prijevoz je osiguran u vrijednosti do maksimalno 275 EUR,  koliko dopušta budžet dobiven iz sredstava.

Za detaljne informacije o treningu, možeš pristupiti službenom infopacku projekta.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije poziva sve zainteresirane za sudjelovanje u  međunarodnom treningu u okviru Erasmus+ programa koji financira Europska Unija!

U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktiraj na eu@huki.hr!

 

 

 

Projekt se provodi u okviru Erasmus+ programa koji sufinancira Europska unija te koji podržava razvoj znanja i vještina u područjima edukacije, treninga, mladih i sporta. Sadržaj ovog bloga isključiva je odgovornost Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Više o programu može se pročitati ovdje: https://ampeu.hr/erasmus