Jeste li spremni za dozu inspiracije? Danas vam predstavljamo 10 najboljih ideja, finalista Social Impact Award programa 2024. godine! Ovi kreativni i inovativni umovi mijenjaju svijet svojom energijom i inicijativom. Njihovi projekti donose nove perspektive i rješenja za društvene probleme. Saznajte tko su oni i kako planiraju napraviti razliku!

SIA inkubacija dio je cjelogodišnjeg projekta LEAP društveno poduzetništvo 2024. koji se provodi pod podrškom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u suradnji s Udrugom Sunce.

 

Predstavljamo vam finaliste u nastavku:

1. CareConnect by Ivan Bukvić

CareConnect je centralni sustav za sve što vam treba kod liječnika! Brzo i jednostavno naručivanje, pregled termina, dijagnoza i lijekova – sve na jednom mjestu. Zaboravi na papirologiju i birokraciju, jer CareConnet digitalizira cijeli proces njege pacijenata. Uz pomoć ovog sustava nema više naručivanja i čekanja na termine u Hrvatskoj!

 

2. EndoFit: Holistički pristupi endometriozi kroz fitoaromaterapiju

EndoFit istražuje prirodne metode liječenja endometrioze koristeći fitoterapiju za ublažavanje simptoma i poboljšanje kvalitete života.

 

3. Okreni žlicu by Iva Doric

Okreni žlicu je platforma koja donosi jednostavne alate za lakše planiranje prehrane i brigu o zdravlju. U središtu projekta su planer prehrane i online prehrambeni izazovi koji pomažu ljudima lakše usvojiti zdrave navike na zabavan način!

 

4. Smart Foodie by Martina Herceg i Jelena Jergović

Smart Foodie je aplikacija koja  prati rok trajanja namirnica u frižideru i javlja kad se približava istek. Uz to, daje super recepte i ideje kako ih iskoristiti na zdrav, efikasan i ukusan način!

 

5. Clean app by Sanja Pešić i Zvonimir Sudarić

The “Clean Up” aplikacija povezuje profesionalne čistače s klijentima u Hrvatskoj i na taj način osigurava personaliziranu, učinkovitu i visokokvalitetnu uslugu za privatne i poslovne prostore. Aplikacija pojednostavljuje proces naručivanja i poboljšava uslugu.

 

6. Discovery Studio by Ellen Zaradić

“Discovery Studio” je neprofitna organizacija koja organizira znanstvene radionice za klince od 5 do 10 godina, gdje provode eksperimente i uče osnove znanosti bez obzira na socio-ekonomske uvjete.

 

 7. Lookalac by Ivan-Pavao Boras, Hrvoje Plukavec i Adrian Poznić

Lookalac je program lojalnosti koji pomaže kafićima da grade i njeguju svoje zajednice. Grupiranjem kafića zajedno, Lookalac potiče lokalne i regionalne društvene mreže koje promiču inkluzivnost i osjećaj pripadnosti. Program pruža alate za stvaranje autentičnih veza i značajnih odnosa među gostima, čime podržava razvoj blisko povezanih zajednica.

 

8. Mrvicu sretnija by Magdalena Bilić

“Mrvicu sretnija” predstavlja poslovni plan uz pomoću kojeg bi se razvila specijalizirana digitalna platforma s visokokvalitetnim video sadržajem namijenjena wellnessu žena. Platforma bi nudila besplatni i plaćeni sadržaj.

 

9. Artistic Beauty Hub by Ivana Lončar

Inicijativa iz Zagreba “Artistic Beauty Hub” osnažuje mlade u kreativnoj, filmskoj, modnoj i beauty industriji kroz radionice i predavanja vodećih europskih stručnjaka. Nudi održive prakse, fleksibilne pakete, zajedništvo suradnje te prilike za osobni razvoj.

 

10. Arty by Stella Zavišić

U sklopu ovog projekta kreirale bi se strategije za društvene mreže kao i podrška u kreiranju sadržaja s ciljem da umjetnici privuku klijente  zainteresirane za kupnju njihovih radova.

 

Još jednom hvala svima koji su sudjelovali, a svim finalistima želimo puno sreće u daljnjem putovanju. Nastavite sanjati velike snove i mijenjati svijet svojim idejama. Pratite Social Impact Award putem web stranice i Instagrama kako biste saznali tko odnosi pobjedu ovogodišnjeg izdanja!