Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, uz potporu vodećih svjetskih sponzora, organizirao je Young Leaders Forum, konferenciju koja je okupila oko 150 mladih, etabliranih lidera i onih koji to žele postati.

O Young Leaders Forum konferenciji

Trodnevna konferencija odvijala se na jedinstvenoj lokaciji u Hrvatskoj, otoku Sv. Katarina pored Rovinja, a održana je u duhu uspješne, dugogodišnje suradnje između Hrvatske i SAD-a. Konferencija je bila izuzetna prilika za sudionike da razviju svoje vještine vođenja, prošire svoje mreže poznanstava i steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vođenju. Osim toga, bila je osmišljena kako bi pomogla sudionicima u osobnom i profesionalnom razvoju kroz predavanja, interaktivne sesije i panel rasprave koje su vodili neki od najbistrijih umova ekonomije, gospodarstva, politike, kulture, sporta i poduzetništva.

Prvi dan konferencije

Konferenciju su svojim govorom otvorili Rafik Mansour, visoki američki veleposlanik za kulturu i obrazovanje, i Karlo Kolesar, savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova R. Hrvatske. Uslijedio je nadahnuti uvodni govor Petea Radovicha, višeg kreativnog direktora CBS Sportsa. Uzvanike je pratila i projekcija dokumentarnog filma „Navalny“ te razgovor s producenticom filma i oskarovkom Diane Becker.

Drugi dan konferencije

Drugi dan konferencije započeo je video pozivom s Chrisom Williamsom, osnivačem Lucille’s Hospitality Group i Lucille’s 1913, jednog od najboljih restorana u Houstonu. Uslijedila je tribina pod nazivom The Leadership Journey: Women Who Lead na kojoj su sudjelovale Ariana Vela, predsjednica Uprave AVELANT-a, Iva Hraste Sočo, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i oskarovka Diane Becker, uz moderatoricu Vedranu Likan. Motivacijsko i inspirativno predavanje nakon, održao je uspješni prof. dr. sc. Dragan Primorac. Podijelio je pregršt vlastitih životnih postignuća i kroz njih davao savjete kako se ne bojati sanjati veliko.

Panel raspravu pod nazivom The State of the Economy vodila je Vedrana Pribičević, a eksperti iz područja ekonomije Sandra Švaljek, Zdravko Marić te Velibor Mačkić dali su svoje različite uvide u predviđanju gospodarskih kretanja, te raspravljali o utjecaju ekonomskih izazova današnjice. Slijedilo je predavanje uglednog hrvatskog poslovnog savjetnika specijaliziranog za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje i društvene medije Krešimira Macana. Pete Radovic i drugi dan je stao na pozornicu vodivši 1-on-1 razgovore s bivšim NBA-ovcom i prijateljem Damjanom Rudežom, te project direktorom Ultra Europe festivala, Alek El-Kazalom. Nakon zadnjeg „Big Tech“ panela kojeg je moderirao Saša Cvetojević, uz paneliste Brunu Bajeca, Auroru Volarević te Vedrana Bajera, uslijedio je „Open Mic“ gdje je odabranih 10 sudionika imalo svojih pet minuta da predstave sebe i svoje projekte na kojima rade.

Treći dan konferencije

Treći dan Foruma bio je rezerviran za predavanje CEO SplitX-a Armanda Matijevića te panel raspravu Future Cities na kojoj su sudjelovali Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke te Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, a isti je moderirala Maruša Stamać.

 

Konferencija Young Leaders Forum pokazala se kao izvrsna platforma za naše sudionike da se uključe u diskusije koje potiču na razmišljanje, umreže s kolegama i stručnjacima te steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vodstvu. Ono što nas posebno veseli su pozitivni utisci i komentari od strane sudionika i predavača, čime možemo zaključiti da je pothvat samog koncepta konferencije i organizacije bio iznimno uspješan. a za one koji su propustili konferenciju, zapratite službenu web stranicu https://youngleaders.huki.hr/ za više informacija o nadolazećim događanjimaa