Naša društveno–poduzetnička priča u sklopu LEAP programa za mlade u 2022. godini stiže na velika vrata! Ovogodišnje izdanje projekta se provodi u suradnji s Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

Ove godine opet provodimo program Social Impact Award u suradnji s partnerima, a novo izdanje najavili smo prošlog četvrtka, 27. siječnja, na kick-off online događaju. 

U prisustvu 40 sudionika iz svih krajeva Hrvatske, prošlogodišnjih članova žirija, pobjednika, mentora i svih inspiriranih dobrom poduzetničkom idejom predstavili smo program projekta koji se sastoji od edukacijske i natjecateljske faze, a naši suradnici odgovorili su na pitanja o sudjelovanju.

Program ima dvije faze

Edukacijska faza projekta obuhvaća besplatne radionice namijenjene mladima koji žele naučiti i slušati o razvoju ideja s pozitivnim utjecajem na lokalnu zajednicu. Također, kroz radionice svi sudionici dobit će priliku educirati o društvenom poduzetništvu, načinima generiranja ideja, poslovnim modelima te radu sa zanimljivim alaltima koji potiču kreativnost, razvoj ideja i poslovnog plana.

Natjecateljska faza započet će u svibnju.

Tada će mladi imati priliku prijaviti vlastite poduzetničke ideje te se upustiti u natjecanje za sudjelovanje u inkubacijskom procesu uz stručne mentore. Bit će to jedinstvena prilika da svoje ideje razviju, a za iste osvoje novčane nagrade i put na internacionalnu konferenciju – SIA Summit u Pragu!

Malo o povijesti programa

SIA program pokrenut je 2009. godine u Austriji, a ovo će biti treće izdanje u organizaciji HUKI-ja!
Social Impact Award program pokrenut je 2009. na Institutu za društveno poduzetništvo i inovacije na Ekonomskom fakultetu u Beču te se provodi u partnerstvu s Impact Hub Vienna i Zakladom Erste.

SIA u fokus stavlja mlade od 16 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i svijetu. Program se provodi u više od 15 zemalja Europe, Azije i Afrike te obuhvaća više od 8.000 studenata i mladih godišnje.

Prošlogodišnji pobjednici

Pobjednici prošlogodišnjeg izdanja SIA programa bili su splitski startup “UniCompoST“  i edukativna platforma “Once upon a time in Croatia”.

UniCompoST
Razvijaju uređaje koji kombiniraju biološku obradu otpada na mjestu nastanka i “indoor” vrtlarenje. Kao rezultat toga nastao je proizvod “C-Eco for Home” – mali i kompaktni uređaj, edukativnog karaktera, koji korisnike na praktičan i zanimljiv način uvodi u svijet gospodarenja biootpadom, kružnog gospodarstva i održivog razvoja.

Once upon a time in Croatia
Edukativna platforma koja pomaže kulturnim i povijesnim entuzijastima te zaljubljenicima u dobre priče i prirodu da bolje upoznaju sebe, svoje korijene i narodnu mudrost kroz slavensku mitologiju, vjerovanja, legende i stare, lokalne, priče.

Prijave za SIA program kreću uskoro, tako da pratite naše stranice i budite dio SIA priče.