Hrvatski ured za kreativnost i inovacije partner je na projektu Adult Community Media Lab. Projekt je rezultat strateškog partnerstva 6 organizacija iz Turske, Hrvatske, Španjolske, Poljske i Italije u sklopu ERASMUS+ ključne aktivnosti 2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobre prakse.

Projekt će podržati odrasle osobe u stjecanju i razvoju visokokvalitetnih vještina i ključnih kompetencija na društvenim mrežama kako bi se lakše nosili s izazovima društvene transformacije i potaknuli njihovu odgovornost prema ispravnoj uporabi digitalne tehnologije. U razvoj projekta bit će uključene akademske institucije, mediji i tehnološke organizacije u svrhu obrazovanja i osnaživanja odraslih.

Adult Community Media Lab će stvoriti personu “mentor pismenosti na društvenim mrežama” koji promiče aktivno angažiranje odraslih prema djeci, starijim odraslima i odraslima koji nemaju dovoljno razvijene digitalne vještine. Sukladno tome, projektom se želi poboljšati razumijevanje ljudi o digitalnim medijima, educirajući odabranu skupinu odraslih da postanu “mentori pismenosti na društvenim mrežama”.

Također, projekt će implementirati inovativne prakse učenja i pridonijet će provedbi učinkovitog neformalnog obrazovnog okruženja.