Na LEAP Academy platformi izbacili smo novi, zanimljiv tečaj na temu umjetne inteligencije – AI crash course! Tečaj je besplatan i namijenjen je svima koji žele proširiti svoje znanje o umjetnoj inteligenciji kao rastućem području, naučiti kako je koristimo, koja su etička načela povezana s njom te gdje započeti graditi karijeru unutar AI industrije.

 

Sam tečaj razradili smo u suradnji s Američkom ambasadom te vrsnim stručnjacima iz područja informatičkih znanosti i umjetne inteligencije. Tečaj je podijeljen u pet cjelina koje se bave temom umjetne inteligencije od samog početka do mogućnosti razvitka karijere u tom zanimljivom području. 

Predavači su: 

Davor Runje, programski inženjer, informatičar i poduzetnik

Marijana Šarolić Robić, odvjetnica i osnivačica CROAI-a

Mislav Malenica, inženjer umjetne inteligencije i poduzetnik

Umjetna inteligencija iznimno je atraktivna tema današnjice, a označava područje računalne znanosti koje se bavi razvojem inteligentnih alata (strojeva, aparata, aplikacija) koje reagiraju i uče kao ljudi. U tom pogledu, razvoj umjetne inteligencije služi za olakšavanje svakodnevnih zadataka poput asistencije u računanju kompleksnih zadataka ili pisanju članaka. 

Jedno od najpopularnijih tema u posljednje vrijeme je ChatGPT, stvoren kako bi olakšao pisanje članaka i tekstova. Međutim, ChatGPT se može koristiti za mnogo više, osim samih članaka, moguće je generirati čak i pjesme i priče ovisno o žanru. Više o samom ChatGPT-u možete naučiti u tečaju “AI crash course”, koji je dostupan besplatno za sve zainteresirane.

Osim ovog, na stranicama LEAP Academy možete pronaći još nekolicinu zanimljivih tečajeva. LEAP Academy platforma je za e-učenje nastala u sklopu LEAP cjelogodišnjeg programa. S preko 2000 polaznika i 88 video sadržaja, ova platforma nudi besplatne tečajeve, studije slučaja, natjecanja i LEAP predavanja svim zainteresiranim skupinama. U suradnji s poduzećima i organizacijama izrađujemo jedinstvene tečajeve prilagođene bilo kojoj ciljanoj skupini.