Pokrenut projekt za kojeg su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije 05.10.2020. započeo je s provedbom projekta “Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima” ukupnog trajanja dvije godine. Projekt je sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 627.613,76 kn.  

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj se pojavilo prije više od 15 godina i od tada je u stalnom porastu zahvaljujući poglavito inicijativama civilnog društva. Ovakav model poslovanja temelji se na načelima društvene, okolišne i ekonomske održivosti kod kojeg se dobit, odnosno višak prihoda, u cijelosti ili većim dijelom ulaže za dobrobit zajednice bilo kroz primjerice otvaranje novih radnih mjesta ili ulaganje u usluge koje podižu razinu kvalitete života. 

Ciljevi projekta “Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima” uključuju:

  • Osposobljavanje 20 nezaposlenih članova udruge s praktičnim znanjima o društvenom poduzetništvu kroz brojna predavanja i radionice
  • Podržavanje poslovanja novih i postojećih društvenih poduzetnika 
  • Povećanje vidljivost društvenog poduzetništva 

Pridružite nam se na početnoj konferenciji projekta putem Zooma 18.12.2020. Saznajte kako društveno poduzetništvo može biti jedan od alata za oporavak  od krize i upoznajte društvene poduzetnike iz raznih sektora. 

Prijavite se na: https://forms.gle/8kLG7YkznkKBZ4pn9

Više informacija o Europskim strukturnim fondovima i Operativnom programu ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ 2014.-2020. potražite na stranicama strukturnifondovi.hr i esf.hr.