Meetup - sve sto trebate znati o PSD2 direktivi!

Još je manje od 9 mjeseci preostalo do isteka roka za potpunu implementaciju EU direktive koja će označiti ogroman iskorak u europskoj digitalnoj ekonomiji i imati izniman utjecaj na budućnost financijskih institucija i fintech startupa. Dakako, riječ je o drugoj Payments Services Directive direktivi, pupularnije nazvanoj PSD2.

Pridružite nam se na našem sljedećem meetupu u utorak, 25. travnja u 18h gdje ćemo pričati o ovoj regulativi i njezinom utjecaju na vaše poslovanje, partnere i potrošače.

Agenda

18:00 - Okupljanje i networking
18:30 - Uvod u PSD2

a) Regulatorna perspektiva

Silvija Vojinović, Direkcija za regulativu i razvoj platnog prometa HNB i Bernad Karačić, Direkcija supervizije informacijskih sustava HNB

b) Poslovna perspektiva

Alan Mirko Poldrugač, osnivač i glavni konzultant SupraPM

c) Tehnološka perspektiva

Igor Gržalja, predsjednik Uprave, Asseco SEE Hrvatska

19:15 - Pitanja publike
20:00 - Networking uz piće

Prilike koje otvara PSD2

PSD2 ažurira i dopunjuje Payment Service Directive (PSD) koja je stvorila pravni temelj za jedinstveno tržište plaćanja na području Unije 2007. godine. Neki od njezinih glavnih ciljeva su: integriranje i optimiziranje europskog platnog tržišta, poticanje inovacija i konkurentnosti te unapređivanje sigurnosti kod elektroničkih plaćanja. Međutim najzvučnija promjena koja je već mjesecima na vrhu agende sastanaka u konferencijskim dvoranama u bankama širom Europe je obveza banaka da otvore svoje API-jeve autoriziranim vanjskim pružateljima usluga.

Kao posljedica ovih promjena banke moraju prilagoditi i modernizirati svoje procese i IT sustave za međunarodna plaćanja s jedne strane, dok se s druge strane otvara velika prilika tehnološkim kompanijama za ulazak u profitabilnu industriju plaćanja.

Zanimljivi gosti iz različitih sfera

Zato će nam gosti iz Hrvatske narodne banke pobliže predstaviti direktivu i njihova očekivanja u vezi implementacije i usklađenosti u Hrvatskoj. Zatim ćemo pričati kako će PSD2 kratkoročno i dugoročno utjecati na poslovanje i strategiju banaka te novim tržišnim prilikama za fintech startupe. Na kraju ćemo sagledati efekt regulative na razvoj tehnologije iz perspektive Asseca.

Osigurali smo dobar dio vremena za pitanja publike kako biste dobili odgovore na sva vaša pitanja. Kao i uvijek, očekuje vas i puno networkinga sa kolegama iz financijskih, poduzetničkih, tehnoloških i bitcoin krugova.

Utorak, 25. travnja u 18h @ HUB385

Vidimo se!