Prva LEAPin konferencija održala se u Osijeku 21. ožujka na Ekonomskom fakultetu. Na programu ove konferencije pronašla su se razna inspirativna predavanja i zanimljive teme koje su obogatile znanja i motivirala sudionike na daljnji razvoj karijere. Teme predavanja konferencije bile su usmjerene na društveno poduzetništvo, razvoj karijere, marketing, IT i razvoj vještina. Uz predavanja, održana je i radionica koja je provedena u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade.

LEAPin konferencije dio su cjelogodišnjeg projekta LEAP društveno poduzetništvo 2024 koji se provodi pod podrškom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Zanimljiva predavanja vodećeg marketingaša

Tijekom svojih studentskih dana, Vasily Kichigin otkrio je mogućnosti freelance platforme Fiverr kako bi zaradio dodatni džeparac. Njegova strast prema društvenim mrežama, posebno Instagramu, potaknula ga je da se počne baviti digitalnim marketingom. Ubrzo je postao uspješan u svom poslu, a danas broji preko tisuću zadovoljnih klijenata. Na LEAPin konferenciji, uz radionicu održao je i predavanje o svom uspješnom poslovnom putu te je sa sudionicima podijelio korisne savjete kako da i oni sami savladaju korištenje digitalnih alata za svoje društevno poduzetničke ideje.

Program konferencije

Sara Delač Marković, magistrica psihologije s bogatim iskustvom u HR procesima, dolazi iz tvrtke Infobip. Sara je sudionicima pomogla uočiti simptome burnouta i naučila ih strategijama koje će im koristiti u budućnosti za očuvanje vlastitog mentalnog zdravlja na radnom mjestu.

Davor Banović koji dolazi iz poznate digitalne agencije COBE. Profesionalno je u IT-u gdje ima iskustva u raznim područjima – od testiranja i razvoja automatiziranih testova, preko korisničke podrške i vođenja timova do product managementa kojim se trenutno bavi. Davor je podijelio svoje dvadesetogodišnje iskustvo u IT industriji, ističući izazove specijalizacije i brze promjene tehnologije. Predavanje je osvijestilo važnost donošenja karijernih odluka i motivacije za rad u dinamičnom IT sektoru. Osim predavanja i radionice, održao se i panel na temu “Održive inovacije: izazovi i perspektive” u kojoj su sudjelovali dr. sc. Blaženka Ćiško Anić, direktorica Saponijinog instituta, Dijana Zrinski, generalna menadžerica i direktorica tvrtke EcoCortec d.o.o. i Julija Ivanišić izvršna direktorica firme Mašta d.o.o.

Radionica za kraj

Vasily Kichigin na svojoj je radionici naučio sudionike kako izgraditi prisutnost svoga brenda u online svijetu, na kojim platformama te na koji način. Kroz praktične primjere, Vasily je demonstrirao kako kreirati privlačan i relevantan sadržaj koji rezonira s ciljanom publikom. Sudionici su učili o važnosti konzistentnosti u objavljivanju sadržaja, kao i o tehnikama za angažiranje publike koje potiču interakciju i lojalnost. 

Radionica je završila sesijom pitanja i odgovora, tijekom koje su sudionici imali priliku postaviti specifična pitanja vezana za svoje situacije i dobiti personalizirane savjete. Vasilyev pristup, koji kombinira teoretsko znanje s praktičnim iskustvom, osigurao je da svaki sudionik dobije jasne smjernice za daljnji razvoj svoje poduzetničke karijere.

Ova radionica je bila izuzetna prilika za sve prisutne da nauče od stručnjaka u polju digitalnog marketinga te da steknu vještine koje su danas neophodne za uspjeh u brzo mijenjajućem digitalnom svijetu.